Zuora Facebook uygulamaları için abonelik hizmeti sunuyor!

Zuora Facebook uygulamaları için abonelik hizmeti sunuyor!

Facebook'un en önemli özelliklerinden birisi zengin uygulama seçenekleriydi. Uygulamaların daha da geliştirilmesi konusunda en büyük sıkıntısı ise uygulamaları geliştirenlerin bu emeklerini paraya çevirememeleriydi. Şimdiye kadarki uygulamaların tek kazanç kapıları reklam olduğu için çok dalgalı reklam dünyasında hele de Facebook gibi yeni bir mecrada yer alıyorsanız işiniz gerçekten zor. Zuora, bugün açıkladığı Z-Commerce servisiyle birlikte Facebook uygulamalarına abonelik seçeneğinin eklenmesine olanak sağlıyor. En baştan Zuora'yı anlatacak olursak; Zuora web siteleri için abonelik hizmeti sunan bir servis. Bir web girişiminin ürün/servis satmak dışında 2 ana para kazanma yolu vardır; reklam veya abonelik/üyelik ücreti. Zuora, abonelik ile çalışan siteler için kolay ve güvenli bir şekilde tahsilat ve faturalandırma hizmeti sunuyor. Müşterileri arasında Box.net, Clickability, Cloud9 gibi şirketler bulunuyor.

z-commerce_screens

Facebook'a uygulama geliştirmek geçen senenin önemli aktivitelerinden biriydi, birkaç Türk uygulaması patlama yapmış olsada bu popüleritelerini paraya çevirmekte başarısız oldular.  Globalde de durum çok farklı değildi. Genel anlamda sadece oyun uygulamalarının geliştiricileri şirketlerine yüklü miktarlarda yatırımcı bulabildiler. Bu arada unutmamak gerekir ki, Facebook'taki toplam kullanıcı sayısı 175 milyonu buldu. 52 bin uygulama ve hergün bu uygulamaların arasında 140 tanesi daha eklenmekte.

Facebook, minik ücretlerle iyi paralar toplamak için uygun bir yer sağlıyor. Tek yapmak gereken uygun gelir modelini şekillendirmek. Z-Commerce, beta testini gerçekleştirmek için geliştiricileri bekliyor. Umut ediyoruz ki kısa süre sonra betadan çıkıp genel kullanıma sunulacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.