Nokta e-ticareti sevdi: FotoKritik Market yayında!

Nokta e-ticareti sevdi: FotoKritik Market yayında!

Nokta'nın yeni yayına aldığı el işi ürünlere özel satış sitesi Pasaj.com'un ardından şirket tarafından gelen yeni bir bilgiyi paylaşmak istiyorum.

Nokta aynı anda bir e-ticaret servisini daha devreye almış ve popüler fotoğraf komünitesi FotoKritik'e eklediği Market bölümü ile kullanıcılarının ikinci el fotoğrafçılık ekipmanlarını alıp satabilmelerini sağlamış.

FotoKritik Market ismi verilen servis bünyesinde Pasaj.com'da olduğu gibi herhangi bir listeleme ücreti yok. Satışın gerçekleşmesi durumunda alınan komisyon bedelleri ise Pasaj.com'a kıyasla biraz farklı.

500 TL'ye kadar %10 olan komisyon oranı satış fiyatı yükseldikçe düşüyor ve 1750 TL üzerinde %7 seviyesine geliyor.

Negatif.com'dan farklı olarak fotoğrafçılıkla ciddi anlamda ilgili kullanıcıları bünyesinde barındıran FotoKritik'in yaklaşık 175 bin üyesinin kullanımına açılan FotoKritik Market'in de Pasaj.com gibi önemli bir potansiyeli olduğunu düşünüyorum.

E-ticaret'e dikey alanlardan giriş yapan Nokta'nın uyguladığı stratejinin son derece doğru modellendiğini söylemeden de geçemeyeceğim. Klasik e-ticaret modellerinin aksine komünite ve ilgi alanları bazında geliştirdiği iş modellerinin, olumsuz haberlerinden sıkıldığımız e-ticaret sektörü için taze kan yaratacağına inanıyorum.

Henüz çok yeni olmasına rağmen FotoKritik kitlesi tarafından sahiplenilmiş gözüken FotoKritik Market'te şu an için yaklaşık 70 kadar ürün listeleniyor. Tasarım olarak Nokta çizgisini hissettiren servisin fotoğrafçılık meraklıları için değerli bir nimet olacağı tartışılmaz.

Nokta'nın e-ticaret konusunda sıradaki adımının ne olacağını ya da bir sonraki basamakta hangi alanda olacağını bilemiyoruz. Ancak görünen o ki, şirket reklama dayalı gelir modellerine klasik iş modelleri ile de destek sağlamaya başlıyor ve haliyle pazardaki değerini artırıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.