Turkcell'den Facebook uygulaması: İştesöz

Turkcell'den Facebook uygulaması: İştesöz

Turkcell günümüzün trendine uyum sağlamış ve ilk Facebook uygulaması ile bu mecrada yerini almış.

Lansmanını bugün yapmış oldukları Facebook uygulamasının adı İştesöz. Uygulama kullanıcılara özlü sözler görüntülüyor ve kullanıcının beğendiği sözleri favorilerine eklemesine olanak tanıyor.

Turkcell istesoz

Turkcell biraz geç de olsa Facebook uygulamasını yapmış ve bence güzel de olmuş. En azından klişeleşmiş uygulama modellerine bağlı kalarak yan masaya cep telefonu gönder, yan masaya numaranı gönder gibi bir çalışma yapılmamış.

2008 öngörülerimde de söylediğim gibi Facebook uygulamalarından ajansların para kazanması için son 6 ay.

Facebook uygulamalarının popülaritesi 2008‘in ilk yarısına kadar sürecek sonrasında Türk şirketleri için değeri kalmayacak. Bu alanda iş yapan ya da yapmayı planlayan kişi ya da şirketlerin gelir elde edebilmeleri için son 6 ay diyebilirim.

Turkcell için çok büyük bir değer yaratır mı bu uygulama. Hayır, ama en azından Facebook'da yer alınmış olunur, adet yerini bulur.

Son olarak belki bazı okuyucularımın dikkatini çekmiştir. Yazımın başında "ilk Facebook uygulaması" diyerek bir cümle kurdum. Bunun sebebi bana konuyla ilgili gönderilmiş olan bilgilendirme yazısının da bu şekilde olmasıydı. Şimdi buradan acaba Turkcell ilerleyen günlerde başka Facebook uygulamaları da mı çıkartacak diye düşünmeli miyiz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.