Blograzzi'den yazılım geliştiricilere API desteği ve istatistik aracı

Blograzzi'den yazılım geliştiricilere API desteği ve istatistik aracı

Blograzzi.comBurada ilk defa Blograzzi hakkında bir gelişmeyi ve yeniliği sizlerle paylaşıyorum. Açılışında bile Blograzzi'den bahsetmemiş, ortağı olduğum girişimi kendi görüşümle gündeme taşımak istememiştim.

Ancak bu sefer hayata geçirilmiş olan çalışma Türkiye'de yazılım geliştiriciler için değerli bir destek olacağı için paylaşmak istedim.

Blograzzi API sayesinde yazılım geliştiriciler kendi servislerinde Blograzzi verisinden faydalanabilecekler. Ülkemizdeki bloglar için güzel çalışmaların Blograzzi API ile hayata geçirilebileceğine inanıyor ve konuya ilgili arkadaşları detaylar için Blograzzi API sayfasına davet ediyorum.

Blograzzi API kullanımı tamamen ücretsiz olup, standart servis Blograzzi'ye üye olan tüm kullanıcılar tarafından kişiye özel sunulmuş olan API anahtarı ile kullanılabilmektedir. Profesyonel amaçlı kullanımlar için servis geliştiricler Blograzzi ile iletişime geçebilirler. Bu konuda hali hazırda anlaşma sağlanmış ve çalışmaları sürdüren iki önemli şirket olduğunu vurgulamak isterim.

Kod örnekleri ile destek vermek isteyen yazılım geliştirici arkadaşlar ve Blograzzi API'den faydalanarak servis geliştiren girişimciler Blograzzi yönetimi ile iletişime geçerlerse sayfalarımızda kendilerine yer vermek isteriz.

Bir diğer gelişme de Blograzzi'nin yeni blog aracı. "İstatistik Aracı" adını verdiğimiz araç, Blograzzi'de kayıtlı olan bir blogun çeşitli istatistiklerini ve etiketlerini göstermenin yanında, blogunuz hakkında yorum yazma, blogunuzu favorilere ekleme, blogunuza Blograzzi'de oy verme ve etiket ekleme gibi özellikleri de bünyesinde barındırıyor. Blograzzi istatistik aracı blog sahipleri tarafından ilgi görecek diye tahmin ediyorum.

Blograzzi.com

Ayrıca şunu belirtmek isterim ki, Blograzzi istatistik aracında farklı bir teknoloji de kullanıldı. Aracın kodunu blogunuza ekledikten sonra ayarlarını direkt Blograzzi üzerinden yapıp görünümü değiştirmeniz mümkün oluyor. Yani, eğer Blograzzi Puanı'ınızı göstermek istemiyorsanuz sadece bu kritere ait seçimi kaldırmanız yeterli oluyor, tekrar kod değiştirmeniz gerekmiyor. Bu yapı ilerleyen günlerde Blograzzi'nin diğer araçlarında da uygulanıyor olacak.

İlerleyen günlerde Blograzzi'nin dünya devi bir şirketle gerçekleştirdiği işbirliğinin de haberini duyuruyor olacağım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.