Amazon Prime Türkiye açıldı

Prime Video ve Prime Gaming'i kapsayan Amazon Prime resmi olarak Türkiye'de de açıldı.
Amazon Prime Türkiye açıldı

Uzun zamandır beklenen Amazon servisi Amazon Prime, bedava ve hızlı kargo, film ve dizi izleme servisleri ile Türkiye'ye açıldı. Amazon Prime'da İstanbul, Bursa, Kocaeli, Ankara, İzmir dahil olmak üzere minimum sipariş tutarı olmadan bedava kargo ve ertesi gün teslimat seçeneği bulunuyor. Ayrıca İstanbul, Bursa ve Kocaeli'de, ₺50 ve üzeri geçerli ürünlerdeki siparişlerde, kargo bedava, hem de aynı gün teslimat seçeneği de mevcut. Bunun haricinde kampanyalardan önceden yararlanma gibi haklar da var.

Gelelim video tarafına. Amazon'un dijital yayıncılık servisi Amazon Prime Video da resmi olarak Türkiye'de de açıldı. Aslında daha önce de Amazon Prime'a herhangi bir VPN servisine dahi ihtiyaç duymadan üye olabiliyorduk. Ancak bu durumda ücretlendirme dolar kuru üzerinden yapılıyordu.

30 günlük deneme süresinin ardından aylık 7,90 TL

Şimdiyse 30 günlük ücretsiz deneme süresinin ardından Amazon Prime'ın talep ettiği ücret sadece 7,90 TL. Diğer streaming platformlarına baktığımızda da bunun çok makul bir ücret olduğunu söylememiz mümkün. Netflix, BluTV gibi servislerde 20 TL'den aşağı bir üyelik bulmak mümkün değil. O yüzden 7,90 TL gerçekten çok makul bir fiyat. Üstelik Amazon Prime üyesi olunca farklı avantajlardan da yararlanabiliyorsunuz.

Amazon Prime'la gelenler: Kargo, Prime Video, Prime Gaming

Amazon Prime'a üye olduktan sonra hem Prime Video'dan hem Prime Gaming'ten faydalanabiliyorsunuz. Ayrıca hızlı ve ücretsiz teslimat ile Prime logolu ürünler de Amazon Prime'ın hizmet kapsamına giriyor. 

Amazon Prime Video'da neler var?

Amazon Prime'a üye olmak, daha önce denemediyseniz ücretsiz deneme sürenizi başlatmak için bu adresten üye girişi yapmanız gerekiyor. Herhangi bir Amazon üyeliğiniz varsa o üyelikle girişi yapabiliyorsunuz. Daha önce Amazon üyeliğinizle e-ticaret devinden alışveriş yapıp bir de kartınızı kaydettiyseniz o kart Amazon Prime üyeliği sırasından otomatik olarak çıkıyor ve hiçbir ekstra bilgi girmeden saniyeler içinde Amazon Prime kullanıcısı olabiliyorsunuz. Bu noktada kartı değiştirme şansınız olduğunun da altını çizeyim.

Eğer Amazon Prime Video'yu akıllı tv'inizdeki uygulamadan izlemek istiyorsanız, televizyonunuzda Prime Video uygulamasını açmanız ve üye girişi kısmına tıklamanız yeterli oluyor. Size o esnada bir kod gönderiliyor ve primevideo.com/mytv adresindeki kısma çıkan kodu girdiğinizde entegrasyon sağlanmış oluyor. 

Amazon Prime Video'da da tıpkı Netflix'te olduğu gibi hem orijinal içerikler hem de başka yayıncıların içerikleri bulunuyor. Tüm içerikler de Türkçe altyazılar da mevcut. 

Prime Gaming de Türkiye'de

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Türkiye'de faaliyet göstermeye başlayan tek Amazon hizmeti Amazon Prime Video değil, Prime Gaming de açıldı. Yaklaşık 4 yıl önce kullanıma sunulan Twitch Prime servisi, bir süredir Prime Gaming ismi ile hizmet veriyordu.

Grand Theft Auto Online, Red Dead Online, Apex Legends, EA Sports FIFA 20 ve League of Legends gibi oyunların bulunduğu platforma da buradan giriş yapabiliyorsunuz. Prime Gaming de tıpkı Amazon Prime gibi 30 günlük deneme süresine sahip ve deneme süresinin ardından 7,90 TL olarak ücretlendiriliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.