Instagram Hikayelere birden fazla fotoğraf yükleme özelliği geldi

Bugün tüm Instagram kullanıcılarına açılan Yerleşim özelliği, kullanıcıların Hikayelerine en fazla 6 fotoğraf yüklemesini sağlıyor. 
Instagram Hikayelere birden fazla fotoğraf yükleme özelliği geldi

Instagram'ın Layout (Yerleşim) isimli yeni Hikayeler özelliği sayesinde kullanıcılar artık tek bir hikayede birden fazla görsel yükleyebilecek. Bugün tüm Instagram kullanıcılarına açılan özellik, kullanıcıların Hikayelerine en fazla 6 fotoğraf yüklemesini sağlıyor. 

Şimdiye kadar kullanıcılar Hikayelerinde birden fazla görsel yükleyebilmek için genellikle Canva ve Photogrid gibi üçüncü parti uygulamalardan faydalanıyordu. Bazı kullanıcılar ise galeriden fotoğraf kopyalayarak Hikayeler'in metin ekleme özelliğini açarak, görselleri Hikayeler'e yapıştırmayı başarıyordu. 

Layout özelliğinin Hikayelere taşınmasıyla, üçüncü parti uygulamaların devre dışı kalacağını söyleyebiliriz. Şimdiye kadar ayrı bir uygulama olarak hizmet veren Instagram'ın Layout ürünü,  diğer tasarım araçlarıyla rekabette zorlanıyordu. Ancak uygulamanın Instagram'a dahil edilmesi, kullanım kolaylığıyla diğer tasarım araçlarından rol çalmasını sağlayacak.

Öte yandan Instagram'ın Boomerang uygulamasında olduğu gibi bir süre sonra Layout'un da uygulama olarak işlerliğini yitireceğini söylemek mümkün. Instagram'ın çıkardığı her bir uygulamayı Hikayelere entegre etmesi, Hikayelerin gücünü bizlere bir kez daha hatırlatırken,  özellik açısından zenginliğini de arttırıyor. 

Yakın zamanda Oluştur modunu yayına alarak kullanıcıların GIFLer, soru çıkartmaları ve TBT içerikleriyle Hikayelerdeki paylaşımlarını çeşitlendirmesini kolaylaştıran Instagram, Yerleşim özelliğiyle Hikayelerde görsel çeşitliliği de arttıracak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.