Apple sürücüsüz otomobil filosuna 11 yeni otomobil ekledi

Apple sürücüsüz otomobil filosuna 11 yeni otomobil ekledi

Her geçen gün Apple'ın sürücüsüz otomobil projesi olan Project Titan ile ilgili yeni haberler karşımıza çıkmaya devam ediyor. Bugün MacReports'ın paylaştığı bir habere göre Apple, California'da bulunun sürücüsüz otomobil filosuna 11 yeni otomobil ekledi.

Sürücüsüz otomobil filosu 66 otomobile çıktı

Gizlilik içinde sürücüsüz otomobil testlerine devam eden Apple, geçtiğimiz Mayıs ayında filosunda 55 sürücüsüz otomobile sahipti. MacReports'ın paylaştığı bilgilere göre Apple, yapılan eklemelerle birlikte filosunu 66 otomobile çıkardı. Apple'ın 66 otomobil için toplamda 111 kayıtlı sürücüye sahip olduğunu da belirtelim.

Apple her ne kadar Project Titan'ı gizlilik içinde sürdürmek istese de geçtiğimiz hafta proje ile ilgili önemli bilgiler ortaya çıkmıştı. Hatırlatmak gerekirse Apple’ın sürücüsüz otomobil projesinde görev alan eski bir çalışanı, şirketin sırlarını Alibaba tarafından desteklenen Çin merkezli bir otomotiv girişimine satmaya çalışırken yakalanmıştı. Bu olayın ortaya çıkasının ardından ise Project Titan ile ilgili pek çok önemli bilgi sızdırıldı.

Apple'ın otomobil ve sürücü adedini sürücüsüz otomobillere odaklanan rakipleri ile kıyaslayacak olursak, GM Cruise 117 otomobil ve 333 sürücüye, Waymo 72 otomobile ve 411 sürücüye, Tesla ise 39 otomobil ve 92 kayıtlı sürücüye sahip. Şu an için California'da toplamda 468 otomobil ve 1677 kayıtlı sürücünün sürücüsüz otomobil testleri gerçekleştirdiklerini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.