Amazon’un yeni blockchain hizmeti, rakipleri IBM ve Oracle’la benzerlik gösteriyor

Amazon’un yeni blockchain hizmeti, rakipleri IBM ve Oracle’la benzerlik gösteriyor

Amazon Web Hizmetleri(AWS) geçtiğimiz hafta, IBM ve Oracle’ın da benzer hizmetlerine karşı kendi blockchain hizmetlerini “blockchain as a service” ismi ile duyurmuştu. Böyle büyük şirketlerin blockchain sektöründe hizmet vermek için birbirleri ile yarışıyor olması bir yana kullanıcılar henüz blockchainin kendileri için neler yapabileceğini kavrayabilmiş değil.

AWS Başkan Yardımcısı Jeff Bar’ın, blockchain şablonlarının nasıl kullanılabileceği anlattığı blog yazısında; konuştuğu bazı insanların, bu teknolojinin finans dünyasını baştan aşağı değiştireceğine inanırken bazılarının da blockchain teknolojisine bakınca, lojistikten topluluk fonlamasına kadar birçok alanda susturulamaz bir veri bankası gördüğünü, ama kullanım alanı her ne olursa olsun bu teknolojinin getirilerinden en verimli şekilde yararlanılabilmesi için çalıştıklarını belirtti.

Orcle’ın Hyperledger platformu üzerine kurduğu açık kaynak bulut hizmeti duyurmasından altı ay sonra piyasaya çıkan AWS Blockchain şablonları, blockchain uygulamaları üzerinde çalışan kullanıcılara ethereum veya Hyperledger Fabric ağlarını daha kolay ve hızlı bir şekilde entegre etmesine olanak tanıyor. Yaklaşık bir yıl önce de IBM gene Hyperledger tabanlı blockchain as a service hizmetini duyurmuştu.

Blockchain hizmetleri konusunda Avrupa ve Amerika kıtasında böyle bir yarış başlamışken Asya kıtasından da Huawei geçtiğimiz hafta Çin’in Shenzhen şehrinde düzenlediği konferansta tabii ki gene Hyperledger üzerine kurulu kendi blockchain hizmetlerini duyurmuş ve bu alanda daha önce hizmet vermeye başlayan Çin’li Baidu ve Tencent’in arasına katılmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.