Yarı zamanlı ve freelance iş arayanlar için pazar yeri girişimi: Pariyer

Yarı zamanlı ve freelance iş arayanlar için pazar yeri girişimi: Pariyer

Yarı zamanlı veya freelance iş arayan kişilerle işverenleri buluşturan online bir hizmet pazar yeri girişimi olarak karşımıza çıkan Pariyer, Meryem Bozkurt Sıtkı ve Mustafa Sıtkı tarafından kuruldu. 2017 yılının ikinci yarısında kurulan Pariyer, başta genç, kadın ve engellilerin yarı zamanlı veya freelance olarak istihdam edilmelerini hedefliyor.

6 bini aşkın üyeye ulaştı

İki çocuk annesi bir girişimci olan Meryem Bozkurt Sıtkı, çocuklardan sonra yeniden iş hayatına dönmek istediğinde, yarı zamanlı iş bulmanın zorluklarını ile karşılaşınca, Pariyer'i kurmak için çalışmalara başlamış. İTÜ Çekirdek tarafından da desteklenen Pariyer, kısa zaman içinde 6 bini aşkın üyeye ulaştı.

Toplamda 429 iş ilanına ve 1384 iş talebine sahip olan Pariyer, 7 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. İstihdam çeşitliliğini artırmak ve işgücüne katılımı desteklemek için yola çıkan Pariyer, Avrupa genelinde oldukça yüksek olmasına rağmen ülkemizde düşük olan yarı zamanlı çalışan oranını yükseltmeyi hedefliyor.

Site tasarımı olarak rakiplerinin gerisinde kalan Pariyer, kullanıcı dostu arayüzü sayesinde tasarım açığını kapatıyor. Aşçı yardımcısından matematik öğretmenine kadar pek çok farklı alan için ilana sahip olan Pariyer, işverenlerden ilan listeleme ücretleri talep ediyor.

Rakiplerine oranla daha düşük listeleme ücretleri alan girişim, diğerlerine oranla daha çok ilgi gören kategorilerin ilanları için ise daha yüksek bir listeleme ücreti talep ediyor. Fakat 2018 yılının sonuna kadar Pariyer platformunun ücretsiz olarak kullanılacağını ve herhangi bir listeleme ücretinin talep edilmeyeceğini de ekleyelim.

Kısa zamanda geniş bir kitleye ulaşan Pariyer, iş dünyasında ihtiyaç duyulan yarı zamanlı çalışan kaynağını; en hızlı ve etkin bir şekilde işverenlerle buluşturan referans dijital platform olmak istiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.