Doğal AVM: Doğal ve organik ürünlere özel pazar yeri

Doğal, organik ve el yapımı olan ürünleri pazar yeri modeliyle satışa sunan DogalAvm, adından da anlaşılacağı üzere doğal ürün arayanların yeni adresi olmak istiyor.
Doğal AVM: Doğal ve organik ürünlere özel pazar yeri

Doğal, organik ve el yapımı olan ürünleri pazar yeri modeliyle satışa sunan DogalAvm, adından da anlaşılacağı üzere doğal ürün arayanların yeni adresi olmak istiyor. Girişim, kapanması ve Migros'a satışıyla büyük ses getiren Tazedirekt ve güçlenerek yoluna devam eden Tazemasa gibi oyuncuların olduğu bu alana giriş yapmasıyla ilgi çekiyor.

E-ticaret sektöründeki önemli bir dikeye odaklanan Doğal AVM, aslında 2014'te dogadanevime.com adıyla kurulan bir girişim. Ancak klasik e-ticaret modeliyle hizmet veren Doğadan Evime, hem adını hem de iş modelini değiştirerek DogalAvm.com'a dönüşmüş. 50 yıllık bir geçmişe sahip olan MNK Grubu'nun bir iştiraki olan Doğal AVM, artık doğal ürün tedarikçileriyle anlaşarak sadece aracılık görevi üstleniyor.

20 tedarikçiyle çalışıyor

Aldığım bilgilere göre Doğal AVM'de şu anda 20 doğal/organik ürün tedarikçisi var. Bir o kadar da sözleşmesi incelenen ve içeri alınmayı beklenen tedarikçi bulunuyor. Şimdilik sadece İstanbul'un belli bölgelerinde hizmet veren e-ticaret sitesi, tedarikçilerin organik ürün sertifikalarını inceleyerek platforma dahil ettiğini söylüyor ve satışlardan yüzde 11,8 oranında bir pay alıyor.

İlk modelden elde edilen tecrübe ve MNK Grubu'nun finansal desteğiyle hızlı büyümek isteyen Doğal AVM, hem kapıda hem de kredi kartı ile ödeme seçeneği sunuyor. Ürünleri de kargo yerine kurye ile postalayarak müşteri memnuniyetini üst seviyede tutmayı amaçlıyor.

Bu girime öncülük eden MNK Şirketler Grubu Yönetim kurulu üyesi Mehmet Kömürcü, hem organik/doğal ürün arayan tüketicilere kaliteli bir hizmet sunmak; hem de evinde, tarlasında, mağazasında doğal&organik ürün üreten/satan bireysel veya kurumsal tüm seçkin satıcıları Doğal AVM ile öne çıkarmak istediklerini söylüyor.

Bildiğiniz gibi bu dikeyde daha çok yerel girişimleri sizlere tanıttık. Doğal AVM gibi büyük bir iddiası olan Tazedirekt.com ise büyük operasyonel maaliyetlerin altından kalkamayarak Migros çatısı altında kendine yer buldu. Doğal/organik ürün dikeyi kendi içinde hassas bir alan olduğu için Doğal AVM'nin başarılı olup olmayacağını zamana bırakmak daha doğru olur. Ancak pazar yeri modelinin bu işte daha fazla şansı olduğunu da pekala söyleyebilirim.

Eğer İstanbul'da yaşıyor ve doğal/organik ürünlerle beslenmeyi seviyorsanız dogalavm.com'u ziyaret ederek sunduğu hizmeti test edebilir, yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.