Turkcell T80, parmak izi okuyucu, çift kamera ve sanal gerçeklik başlığıyla geliyor

Turkcell T80, parmak izi okuyucu, çift kamera ve sanal gerçeklik başlığıyla geliyor

Turkcell T serisi akıllı telefon ailesinin yeni üyesi T80, bugün Turkcell Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan'ın katıldığı basın toplantısıyla tanıtıldı. Turkcell T80, ailenin en yeni ve en üst teknik özelliklere sahip üye olarak bugünden itibaren satın alınabiliyor.

Metal tasarıma sahip, Android işletim sistemiyle gelen T80, 7.7 milimetre inceliğinde ve 141,6 gr ağırlığında bir telefon. 1920 x 1080 çözünürlüğe sahip 5.2 inçlik bir ekrana sahip olan T80'de 8 çekirdekli Qualcomm işlemci (1.4GHz x 4 + 1.1GHz x 4) ve 2 GB RAM yer alıyor. 16 GB dahili hafızaya sahip telefonun hafızası mikro SD kart ile 128 GB'a kadar artırılabiliyor.

Parmak izi okuyucu ve çift arka kamera

Parmak izi okuma teknolojisiyle orta segmentteki rakiplerine yanıt veren T80'in en belirgin yeniliklerinden biri de çift kameraya sahip olması. 13 MP ön kamerası ile flaşlı öz çekim sunan telefon, çift arka kamerasıyla 3 boyutlu (3D) fotoğraf çekme özelliği ve 1080p video çekim imkanı sunuyor. Turkcell 4.5G ile 300 Mbps’ye kadar indirme hızı vadeden Turkcell T80'in Android sürümü Android Nougat (7.0), pil kapasitesi ise  2730 mAh.

T VR: Turkcell'in sanal gerçeklik başlığı

Turkcell Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, bugün sadece Turkcell T80'i tanıtmakla kalmadı, Türkiye’nin operatör markalı ilk sanal gerçeklik başlığı T VR'ı da satışa sunacaklarını açıkladı. Diğer 3 boyutlu içeriklerin yanında T80 ile çekilen 3 boyutlu fotoğraflar da T VR ile canlıymış gibi görüntülenebiliyor. Turkcell T VR'ı bağımsız olarak satışa sunacak olsa da bugünden itibaren başlayan ön satışta platinum tarifeyle T80 alanlar, ek ücret ödemeden T VR sahibi olabiliyor. T 80'in peşin fiyatını 1.299 TL olarak belirleyen Turkcell, tarifeli kampanyalarda 39 TL'den başlayan T 80 sahibi olma imkanı sunuyor. T VR'ın fiyatı ise peşin 199 TL olarak paylaşılıyor.

T VR'ın kullanımının sadece T 80 ile sınırlı olmadığını da paylaşmadan geçmeyelim. 4,7- 6 inç aralığındaki bir ekrana sahip cep telefonlarıyla kullanılabilen T VR, parlaklık derecesini otomatik ayarlayabilen hassas lense sahip ve 360 derece panoramik videoları izlemek isteyen herkesin evine girmeyi hedefliyor.

Diğer yandan Turkcell, uygulama/içerik tarafındaki stratejisini T 80 tarafında da uyguladığını da hatırlatalım. BiP, fizy, TV+, Dergilik, lifebox, Turkcell Akademi, GollerCepte, UpCall gibi uygulamalar T 80'de ön yüklü olarak geliyor. Bu da Turkcell müşterisi olmayanların dahi Turkcell ile iletişim kurmasının önünü açıyor.

2010 yılında T 10 ile Androidli akıllı telefon pazarına adım atan Turkcell'in aradan geçen 7 yılda önemli bir tecrübe edindiğini söyleyebilirim. Dolayısıyla T 80'in aynı segmentteki akıllı telefonlar içinde iddialı bir cihaz olduğu söylenebilir. Bu iddianın büyüklüğünü tam olarak görmek içinse Turkcell'in satış rakamlarını paylaşmasını beklememiz gerekecek.

Turkcell T80 hakkında detaylı bilgilere ve satış sayfasına Turkcell.com.tr'den erişebilir, yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.