Inveon, 2017 yılının ilk yarısı için e-ticaret istatistiklerini paylaştı

Inveon, 2017 yılının ilk yarısı için e-ticaret istatistiklerini paylaştı

E-ticaret için altyapı sağlayan inveon, Türkiye'de e-ticaret sektörünün 2017'nin ilk yarısındaki performansına dair analizini yayınladı.  E-ticaret sektörünün detaylı bir değerlendirmesini paylaşan Inveon, sektörde son 6 ayda olumlu bir dönüşüm gördüklerini açıkladı. Her geçen gün daha çok kişinin online alışverişi tercih ettiğini belirten Inveon, Samsung ve Under Armour gibi önemli markaların e-ticaret kanallarını global merkezden yönetmek yerine doğrudan Türkiye’den yönetmeyi tercih etmesinin önemini vurguluyor.

Sistemlerindeki 90 binin üzerindeki ürün verisi ve 30 milyon kişi tarafından yaratılan 180 milyonluk sayfa gösterimi sayesinde 40 milyon TL'lik alışveriş hacmi yaratan Inveon, verilerini 50'yi aşkın uzun dönemli müşterileri üzerinden topladığını paylaşıyor.

Ülkemizdeki 48 milyon internet kullanıcısının yaklaşık yüzde 87'si olan 41.5 milyonun her gün interneti aktif bir şekilde kullanıyor.  Inveon, e-posta okumak ve sosyal ağlara girmek haricinde en çok yapılan eylemin online ürün bilgisi aramak olduğunu söylüyor.

Ülkemizdeki bir aylık e-ticaret verilerine bakıldığında internet kullanıcılarının yüzde 52'si satın almak için online ürün veya hizmet arıyor. Online hizmet veye ürün arayışında olan kullanıcıların yüzde 43'ünün satın alma işlemini gerçekleştirdiğini ileten Inveon, toplamda 29.92 milyon kişinin e-ticaret sitelerinden online alışveriş yaptığını belirtiyor.

Paylaşılan verilere göre 30.8 milyar TL'lik Türkiye e-ticaret hacmi içinde kişi başı yıllık harcama ise 1,029 TL. Dünya genelinde ise 1.61 milyar kişinin online satış kanalları üzerinden alışveriş yaptığını paylaşan Inveon, dünya nüfusunun yüzde 22'sinin online alışveriş yaptığını belirtiyor. 2016 yılında yüzde 22'lik kesimin toplamda 1,915 trilyon dolarlık ciro yarattığının altını çizen rapora göre, kişi başına yapılan yıllık harcamanın ise 1,189 dolar.

Yüzde 30 büyüme

Değerlendirmede öne çıkan bir diğer nokta ise sosyal medya sitelerinin online alışveriş konusunda yaptığı atak. Ürün bilgisi ve marka keşfetme konusunda halen arama motorları birinci sırada yer alsa da, Instagram ve Pinterest’in e-ticaret ve online alışveriş için attıkları adımlardan sonra sosyal medya platformları arayı kapatmaya başladı. Beklentilerini de paylaşan Inveon, 2017'de tüm e-ticaret piyasasının en az yüzde 30 büyüyeceğini ve ciro hacminin 40 milyar TL’ye yaklaşacağını ön görüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.