Tasfiye edilen Jawbone'un kurucusu, yeni bir sağlık girişimine imza atıyor

Tasfiye edilen Jawbone'un kurucusu, yeni bir sağlık girişimine imza atıyor

Bir dönemin en popüler spor bileklerinden biri olan Jawbone, bazı kaynaklara göre tasfiye sürecine başladı ama Jawbone'un kurucusu ve CEO'su Hosain Rahman sağlık odaklı yeni bir girişimin peşinde.

2016 yılında işlerin kötü gittiği bir dönemde satın alma görüşmeleri yapan ancak sonuca ulaşamayan Jawbone, konuya yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre elindeki aktif varlıkları tasfiye sürecine başladı. Bir dönem 3 milyar dolar değerlemeye kadar çıkan ancak sonraki yatırım turunda değerlemesi 1,5 milyar dolar seviyesine düşen Jawbone, yine aynı kaynağın verdiği bilgilere göre Eylül 2016'da üretim ve satış yapmayı da durdurmuş.

Bir anda iflas bayrağını çekmeyen Jawbone, bu arada elindeki ürünleri 3. parti satıcılara pazarlayarak en azından zarardan kar etme yoluna gitmiş. Ancak halen bazı üreticilerin parasını ödemek konusunda sıkıntıda olduğu da paylaşılıyor. Diğer yandan Jawbone'un Fitbit ile arasında devam eden davadan önemli bir nakit ele edeceği de gelen bilgiler arasında.

Bu noktada popüler akıllı saat Peeble'ın 23 milyon dolar gibi bir bedelle Fitbit tarafından satın alındığını, Fitbit'in piyasa değerininse düşüşte olduğunu paylaşalım.

Jawbone Health Hub

Jawbone için artık geri dönüş pek mümkün gözükmezken Jawbone'un kurucusu ve CEO'su Hosain Rahman yeni bir girişimi ayağa kaldırmak için çalışıyor. Rahman'ın Jawbone Health Hub adlı yeni girişimi de bir giyilebilir cihaz. Fakat kan basıncı vb. sağlık odaklı ölçümler yapacak.

Son dönemde sağlık odaklı mobil girişimlerin dikkat çekici bir çıkış yaşadığı söylenebilir ve Hosain Rahman'ın da bu alanda adım atması pekala mantıklı gözüküyor. Jawbone'un sonu iyi olmasa da başarısızlığın ABD'de bizdeki kadar abartılmadığı da malum. Pakistanlı bir göçmen anne-babanın çocuğu olan Rahman'ın yeni girişimi için yatırım almış olması da bunun bir göstergesi sayılabilir.

Bakalım Jawbone Health Hub ile ne zaman karşılaşacağız ve Google, Apple gibi devlerin yanında Carbon Health, Ada Health  gibi çeşitli oyuncuların da olduğu bu dikeyde rekabet nasıl şekillenecek...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.