Facebook, Twitter ve Snap'tan medya satın almanın dinamiklerini değiştirecek teklif

Facebook, Twitter ve Snap'tan medya satın almanın dinamiklerini değiştirecek teklif

Futbol dünyasında ses getirecek olan 2018 Dünya Kupası Rusya'da düzenlenecek. Turnuvanın medya lisans haklarına ise 21st Century Fox Inc. sahip. Üç büyük sosyal medya şirketi; Twitter, Facebook ve Snap bugünlerde Dünya Kupası'na yönelik Fox Inc.'e yaptıkları teklifleri ile konuşuluyor.

Facebook, Twitter ve Snap'in futbol fanlarını daha fazla kendi platformlarına çekmek için 2018 Dünya Kupası'na yönelik premium videoların kendi platformlarında yayınlamak için Fox'a teklif gönderdikleri iddia ediliyor. Dünya Kupası'na yönelik özel görüntülerin lisansını almak isteyen sosyal medya şirketlerinden milyonlarca dolar teklif alan Fox'tan henüz bir yanıt yok. Öte yandan Fox'ın özel hakları tek bir platforma mı, yoksa kanallara mı dağıtacağı belli değil.

Fox Sports, 2018 Dünya Kupası haklarını 6 yıl önce satın almıştı. Kanal, Amerikan  televizyon seyircisinin özel anları içeren videolara ilgi duymadığını belirtiyor. Bu tarz videoları izleyiciler çoğunlukla cep telefonlarındaki sosyal medya uygulamalarından takip ediyorlar.

Sosyal medyada, tüm dünyanın ilgi ile takip ettiği etkinlikler  söz konusu olduğunda,  aktif kullanıcı sayısı bakımından patlama yaşanabiliyor. Topluluklar, hararetle daha fazla içerik üretiyor, fikirlerini paylaşıyor ve etkileşim içine giriyorlar. 2016'daki Rio Yaz Olimpiyatları'nda Twitter'dan #Olympics etkiketiyle 187 milyon Tweet atılmıştı.

Geleneksel medya şirketleri zor anlar yaşayabilir

Bilinen bir şey var ki; sosyal medya şirketleri artık medya üretiminde ve satın almada geleneksel medyaya bir hayli zor anlar yaşatıyor. Zira online reklam pazarını domine eden ve hızlı bir büyüme yakalayan sosyal medya şirketlerinin olası bu premium içerikleri için birçok şirket reklam vermek isteyecektir. Öyle ki, Facebook geçtiğimiz yıl Fox'un reklam gelirini geçmişti. Şirketin 2017'nin sonunda online reklam harcamalarından elde edeceği gelirin ise 38,5 milyar dolar olması bekleniyor.

Öte yandan kullanıcıların aynı anda iki ekran kullandıkları etkinliklerden biri olacak Dünya Kupası,  markalar için geleneksel ve dijital medya kanallarını simultene kullanıp, ortaya güzel işler çıkmasına vesile olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.