Eren Özağır'ın kurucusu olduğu Push Doctor, 26 milyon dolar yatırım aldı

Eren Özağır'ın kurucusu olduğu Push Doctor, 26 milyon dolar yatırım aldı

Ocak ayında sizlere yine bir yatırım haberiyle tanıttığımız, Eren Özağır’ın kurucusu ve CEO'su olduğu Push Doctor, şimdi de 26,1 milyon dolarlık seri B yatırımına imza attı.

İngiltere merkezli Push Doctor, bir tele-tıp girişimi. Yani telekomünikasyon teknolojilerini kullanılarak hastalara uzaktan teşhis-tedavi yönlendirmeleri yapıyor. İstediğiniz bir anda uygun bir doktor ile mobil cihazınız veya bilgisayarınız üzerinden görüntülü görüşme başlatabiliyor ve 10-30 dakika boyunca birebir görüşme yapabiliyorsunuz.

Aldığı toplam yatırım miktarı 35 milyon doları geçti

1,2 milyon dolar tohum yatırımı aldıktan sonra Ocak ayında 8,2 milyon dolarlık bir yatırım alan Push Doctor, yeni yatırım turunda çıtayı biraz daha yükseltiyor. Accelerated Digital Ventures ve Draper Esprit liderliğindeki Seri B yatırım turunda 26,1 milyon dolar yatırım alan girişim, Oxford Capital, Partech Ventures ve Seventure Partners gibi mevcut yatırımcıların da bu yatırım turuna katıldığını açıklıyor.

Push Doctor'un kurucusu ve CEO'su Eren Özağır da girişimlerinin basit bir doktor ile sohbet uygulamasından öte veri odaklı ve bütünleşik bir hizmet sunduğunu söylüyor. Dolayısıyla ilaç/reçete, beslenme gibi alanlara da el atan Push Doctor'ın yakaladığı kullanıcılarla sürekli bir iletişim kurmak istediğini paylaşmak yanlış olmaz.

Gelecekte yapay zekânın doktorların önemli bir bölümünün yerini alacağını biliyoruz ama teknolojinin doktorların daha fazla kişiye ulaşmasına da yardım ettiği de ortada. Bu alanda Push Doctor'ın yalnız olmadığını Carbon Health, Babylon, Ada Health, Your.MD, Mee.doc gibi farklı girişimlerin de tele-tıp alanında hizmet verdiğini hatırlatalım. Büyük sağlık kuruluşlarının bu alanda adım attığını/atacağını, hatta satın almalar yapacağını da pekâla söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.