MIT, şehir içi ulaşım için hem uçan hem de karada giden drone projesi üstünde çalışıyor

MIT, şehir içi ulaşım için hem uçan hem de karada giden drone projesi üstünde çalışıyor

MIT tarafından üzerinde çalışılan yeni bir konsept şehir içi taşımacılığında drone'ların daha sık kullanılmasını hedefliyor. Massachusetts Institute of Technology'nin üzerinde çalıştığı bu proje hem kara yolunda tekerlekleriyle yol alabilen hem de istenildiği anda uçabilen bir yapıda tasarlanmış.

MIT bünyesinde faaliyet gösteren Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) tarafından üretilen projenin bir replikası da tasarlanmış. Buna göre tamamen otonom şekilde sürücüsüz olarak yönetilecek olan drone'lar, belli rotaları izlerken kimi zaman karadan kimi zaman da havadan seyrini sürdürecek. Uçan otomobilden fazlası olan proje, hem şehir içi toplu taşımacılığı kolaylaştırması hem de trafiği azaltmayı amaçlıyor.

Şimdilik sadece örneklem olarak üretilen küçük boyutlarla konsepti kurulan ve test edilen bu projenin yaygınlaşması, drone'ların insan taşımacılığında yavaş yavaş kullanılmaya başlanacak olması da gelecek konusunda hepimizi heyecanlandırıyor.

Hele ki bu drone projesini İstanbul gibi illerimiz için düşündüğümüzde ileride boğazın üstünde insan taşıyan drone'lar görmek bir hayli heyecan verici olacak, drone köprüden kara yoluyla geçmeye ya da havalanarak karşı yakaya geçmeye kendi yapay zekasıyla trafik durumu ve harcayacağı enerji miktarına göre karar verecek. Hemen aşağıdan MIT'nin hazırladığı bir konsept videoyu izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.