Apple'ın eski mühendislerinin kurduğu ve 50 milyon dolar yatırım alan girişim Pearl Auto kapanıyor

Apple'ın eski mühendislerinin kurduğu ve 50 milyon dolar yatırım alan girişim Pearl Auto kapanıyor

Apple'ın eski mühendisleri tarafından kurulan ve RearVision adını alan ilk ürünleri akıllı plakayı geçtiğimiz yıl paylaştığımız Pearl Auto, kapatılacağını duyurdu. Pearl bu ilk ürünü RearVision ile geri görüş kamerası bulunmayan otomobillere sunduğu özel bir yapıyla akıllı telefonlarını araçları için geri görüş kamerasına çevirebilecekleri özel bir plaka çerçevesi sunuyordu.

Pek çok kaynaktan doğrulanan kapanma haberine dair henüz Pearl'ün web sitesinde resmi olarak yer verilmemiş olsa da, girişimin kapanmasının sebebi mali yapının bozulmasına bağlandı. Açıklamalara göre Pearl'ün tanesini 499 dolara satmaya çalıştığı akıllı geri görüş kamerası düzeneği oldukça pahalı ve bu yüzden neredeyse hiç sipariş almıyor. Bunun yanında ise bu ürünün yüksek maliyeti ve diğer masraflar şirketi döndürebilecek noktadan çok uzaklaşmış. Şu anda web sitesine giren ziyaretçiler ürünü satın almaya çalıştıklarında ise ürünün stoklarda yer almadığını görüyor.

Eskiden Apple'da çalışan 3 mühendis tarafından kurulan şirketin çalışan sayısı bir dönem 2017 yılının Ocak ayında 70 kişiye kadar çıkmıştı. Bu çalışanların 50 tanesi ise eskiden Apple'da çalışmış kişilerdi. Bu çalışan yapısının da mali yapının bozulmasında payı olduğunu söylememiz sanırım mümkün. Pearl, Haziran 2016'da 50 milyon dolarlık bir Seri A yatırım almıştı. Batan girişimin yatırımcıları arasında Accel Partners, Shasta Ventures, Venrock ve Wellcome Trust da bulunuyordu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.