Manchester United'ın sponsoru Apollo artırılmış gerçeklik uygulaması ile öne çıktı

Manchester United'ın sponsoru Apollo artırılmış gerçeklik uygulaması ile öne çıktı

Köklü İngiliz futbol kulüplerinden biri olan Manchester United, 2013 yılında Hindistan merkezli Apollo adlı lastik firmasıyla yaptığı sponsorluk sözleşmesini yenileyerek sponsorluk kapsamını genişletti. Son dönemde ünlü futbol kulüplerinin ek gelir kapısı olarak belli ülkelerde yerel sponsorluklara imza attığına şahit oluyorduk. Apollo, bu yerel sponsorluğun faydasını görmüş olacak ki sponsorluğunu global sponsorluğa çevirdi.

Apollo lastikleri, yaptığı bu sponsorluk anlaşması için marka bilinirliğini artırmaya yönelik olarak bir artırılmış gerçeklik uygulaması geliştirdi. Hem iOS hem de Android sürümü olan artırılmış gerçeklik oyunu sayesinde kullanıcılar, Apollo markasının logosunu kameralarıyla okutarak oyuna dahil oluyor. Uygulama içinde birbiriyle yarışan kullanıcılar liderlik tablosunda daha üst sıralara çıkarak, çok özel hediyeleri kazanma şansını kovalıyor.

Kullanıcılar oynadıkları artırılmış gerçeklik destekli oyunda Apollo logosunu arayarak, markayla birebir etkileşime geçiyor. Yarışmada görevleri tamamlayan kullanıcılar kendi aralarında yaptıkları paylaşım ve davetlerle de uygulamanın daha fazla kişiye erişebilmesine yardımcı oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.