Google, Gmail'de ne konuştuğunuzun taramasını durduruyor

Google, Gmail'de ne konuştuğunuzun taramasını durduruyor

Şimdiye kadar reklam hedeflemeleri için Gmail kullanıcılarının gelen kutularını tarayan Google, ihtiyacı olan tüm veriyi almış olmalı ki artık kullanıcıların gelen kutularını taramayacağını açıkladı.

Google, şimdiye kadar Gmail kullanıcılarına gelen e-postaları tarayarak onların ilgi alanlarına dair bilgiler topluyordu. Böylece kullanıcıların karşısına çıkardığı reklamları da daha kişiselleştirmiş hale getirebiliyordu. G Suite müşterilerinin dışındaki tüm Gmail kullanıcılarına uygulanan bu tarama işleminden elde edilen tüm bilgiler,  kullanıcı hakkında sahip olunan diğer tüm bilgilerle birleştiriliyordu. Kullanıcılar için oluşturulan reklam profilleri de bu şekilde ortaya çıkıyordu.

Ancak dün yapılan açıklamaya göre Google, artık Gmail kullanıcılarının hesaplarını reklam profili oluşturmak için taramayı bırakacak.

Google'ın Google Cloud Kıdemli Başkan Yardımcısı Diane Greene, şirketin bu kararı " Gmail reklamlarının da diğer reklamları kişiselleştirme şeklimizle aynı noktaya gelmesi" nedeniyle aldığını söyledi.

Tüm bu gelişmelerin yanı sıra Google, Gmail'de reklam göstermeye devam edecek. Ancak firmanın müşterileri ile ilgili ne kadar çok bilgiye sahip olduğu düşünülürse Gmail'den gelecek verilere artık ihtiyacı olmayabilir. Bir başka ihtimal de Google, Gmail'den gelen bilgilerin işe yaramadığını ya da performansa zarar veren nitelikte olduğunu saptamış olabilir.

Aslında Google'ın ansızın bu açıklamayı yapması tamamen bir muamma.  Muhtemelen şirket, kullanıcılar hakkında bu ek bilgilere ihtiyaç duymadığını gösteren bir veriye sahip. Zira şimdiye kadar gelen kutusunu tarama işlemi Gmail'in büyümesini etkilemedi. Öyle ki Gmail şu an 1.2 Milyar kullanıcıya sahip.

Her ne kadar Green dünkü açıklamasında böyle bir şey söylememiş olsa da başka resmi kaynaklar Google'ın buradaki amacının Gsuite Gmail'inive standart tüketici Gmail'ini aynı standarta getirmek olduğunu söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.