YouTube'dan dikkat çeken bir oyunlaştırma projesi: Deja:View

YouTube'dan dikkat çeken bir oyunlaştırma projesi: Deja:View

YouTube, eğlenceli bir oyuna imza atarak, ilk yarışmasını tanıttı. 'Deja:View' gibi anlamlı bir ismi olan yarışmada YouTube, sıkı takipçilerine popüler videolarına yönelik sorular soruluyor.  Kullanıcıların hem hafızasını hem de YouTube video bilgilerini sınayan yarışma oldukça eğlenceli.

Hem Gamification (Oyunlaştırma) hem de içerik pazarlamasının nimetlerinden faydalanan oyunda kullanıcının içsel motivasyonunun arttırılması adına skor tablosu, kilometre taşı, rozet gibi bileşenlerin yer aldığı yarışmada, YouTube kullanıcılarını rastlantısal seçtiği başka bir kullanıcı ile yarıştırıyor. 10 sorudan oluşan her bir turu geçebilmek için video dünyasına, popüler kanallara, hızlı tüketilen trendlere  yönelik bir bilginizin olması bekleniyor. İlk turu tamamlamanızın ardından, yarışmaya diğer sosyal ağlarınızdaki arkadaşlarınızı davet edebiliyorsunuz.

Yarışmada yer alan bazı sorular ise şöyle:

  • 143'üncü Kentucky derbisini hangi at kazandı?
  • Hangi 'uçan arabanın' şu anda ABD'de kullanımı yasal?
  • İnsanların hareketsiz bir biçimde poz verdiği video akımının adı nedir?
  • McDonald's'ın son olarak menüsüne ne kattı?

Yarışma YouTube'a daha fazla ziyaretçi kazandıracak

Yarışmada dikkat çeken diğer bir konu ise markaların içeriklerine yönelik soruların yer alması.Bu da akıllara  YouTube'un yarışma için  'doğal reklam' kullanıp, kullanmadığı sorusunu akıllara getiriyor. IAB standartlarından çıkmayacağını düşündüğümüzde YouTube bunu reklam olarak değil de markaların videolarının da öne çıkarıldığını göstermek için yapıyor olduğunu söyleyebiliriz. Öte yandan içerik pazarlamasının da çok iyi kullanıldığı yarışmada, yarışmacıların daha önce görmediği videolara kendi istekleri ile yönelmelerini sağlıyor.

Yarışma ile birlikte YouTube sayfasına daha fazla ziyaretçi ve üye çekeceği ve yarışmanın ise ağızdan ağıza yayılacağı kesin. İngilizce olarak hazırlanan YouTube'un bu eğlenceli yarışmasına siz de katılmak isteseniz, linki tıklayabilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.