Her ay 1,5 milyar kayıtlı kullanıcı tarafından ziyaret edilen YouTube'da öne çıkan sayılar

Her ay 1,5 milyar kayıtlı kullanıcı tarafından ziyaret edilen YouTube'da öne çıkan sayılar

Karşımıza bir video paylaşım sitesi olarak çıkan YouTube, her geçen gün hızla büyüyerek bünyesinde videolu içeriklerin barındıran bir sosyal medya platformu haline geldi. 20-23 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen VidCon etkinliğinde önemli rakamlar paylaşan YouTube, her ay 1.5 milyar kayıtlı kullanıcının YouTube'u ziyaret ettiğini açıkladı.

Yaklaşık 4 yıl önce 2013 yılında 1 milyar kullanıcı barajını aşan popüler video paylaşım platformu YouTube, aylık 1.5 milyar kullanıcı barajını da aşmış oldu. 1.5 milyar kullanıcının, günlük olarak ortalama 1 saatten fazla video içerik tükettiğini de açıklayan YouTube, istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyor.

40 yeni içerik yolda

Youtube her geçen gün televizyonu daha da çok tehdit etse de, televizyonun halen önde olduğunu da unutmamak gerekir. Açıklamalarında Amerika'daki bir televizyon izleyicisinin günlük olarak ortalama 4 saat televizyon izlediğini dile getiren Youtube CEO'su Susan Wojcicki, insanların Youtube'a daha fazla vakit ayırabileceklerini düşündüklerini de belirtti.

Platformun ücretli ve reklamsız versiyonu olan YouTube Red'in de oldukça başarılı bir şekilde yoluna devam ettiğini açıklayan YouTube, bugüne kadar 27 adet orijinal film ve serinin yayınlandığını 40 orijinal içeriğin de yolda olduğunu duyurdu. İnternet dünyasının en hızlı büyüyen platformlarının başında gelen Youtube'un televizyonun önüne geçip geçemeyeceğini ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.