Programlanabilir yerli drone projesi: ESPcopter

Programlanabilir açık kaynak kodlu bir drone projesi olan ESPcopter, Indiegogo’da destek toplama başladı. Özyeğin üniversitesi elektrik elektronik mühendisliği öğrencisi olan Metehan Emlik tarafından geliştirilen ESPcopter, rakiplerine oranla oldukça uygun fiyatlı bir alternatif.

Kullanıcılarına drone yazılımları konusunda kodlama öğretmeyi hedefleyen ESPcopter, 32 gram ağırlığında ve 8 dakikalık uçuş süresine sahip. İçinde 260 mAh büyüklüğünde bir batarya bulunduran ESPcopter, klasik bir drone modeli olmaktan çok drone eğitimi ve proje üretimi konularında kullanılabilecek başarılı bir çözüm.

30 bin dolar destek hedefliyor

Gücünü aldığı Esp8266 Wi-Fi modülü sayesinde rakiplerinden ayrılan ESPcopter, internete bağlanabilmesi sayesinde nesnelerin interneti projelerinde de kullanılabilir. Popüler programlama dilleri olan C++, Arduino, Lua ve MicroPython'a da destek veren ESPcopter, üzerinde 5 farklı sensör bulunduruyor.

Harici sensörlerin eklenebilmesi için 9 adet pine de sahip olan ESPcopter, yaklaşık 25 dakikada şarj olabiliyor. Mühendislik ve yazılım konularında bilgisi olmayan kullanıcıların bile ürün ile birlikte gönderilen kullanım kılavuzları ile ESPcopter'i kullanmaları mümkün olacak.

Gelecekte drone temelli başka projelerin oluşmasına da olanak sağlayabilecek olan ESPcopter, kısa zaman içinde 460 dolar destek toplamayı başardı. 49 dolar fiyat etiketi ile satın alınabilecek olan ESPcopter, yaklaşık 45 gün içinde 30 bin dolar toplamayı hedefliyor.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=137&v=_zR0XzbWuic

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.