Çin'in Tinder'ı olarak anılan Tantan 70 milyon dolar yatırım aldı

Çin'in Tinder'ı olarak anılan Tantan 70 milyon dolar yatırım aldı

Çin merkezli girişim Tantan, "Çin'in Tinder'ı" olarak anılan popüler bir çöpçatanlık uygulaması. 3 yıllık bir girişim olan Tantan'ın toplam kayıtlı kullanıcı sayısı ise 60 milyon civarında. Tümü doğrulanmış olan bu hesapların en önemli özelliği aralarında fake kullanıcılar olmaması. Günlük aktif kullanıcı sayısı ise 6 milyon kişi olan Tantan'ın iyi bir Tinder klonu olduğunu söylememiz mümkün.

Tantan pazarlama taktikleri sayesinde kadın kullanıcıları da kendine çekmeyi başarmış. 6'ya 4 oranı ile erkek/kadın arasındaki dengeyi sağlayan Tantan, böylece çöpçatanlık uygulamalarının genellikle erkekler tarafından "istila edilmesi" dışında kalarak tüm kullanıcılara daha iyi bir deneyimi sunmayı başarıyor. Aldığı 70 milyon dolarlık Seri D yatırımı ise bir video sosyal ağ YY ve Genesis Capital'ın önderliğinde gerçekleştirilmiş.

Yeni tur yatırımını yeni pazarlara açılmak için kullanacağını açıklayan Tantan'ın rakibi Tinder'ın karşısına çıkmayı hedefliyor. Bugüne kadar tam 600 milyona yakın eşleşmenin gerçekleştirildiğini gördüğümüz Tantan'ın, önümüzdeki dönemde üyelik servisleriyle para kazanması hedefleyeceği ve bazı VIP üyelik avantajlarıyla tıpkı Tinder Plus'ın yaptığı gibi aylık olarak abonelik yöntemiyle para kazanmayı hedefleyecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.