IBM ve Apple ortaklığında yeni Garajlar açılıyor

IBM ve Apple ortaklığında yeni Garajlar açılıyor

2014 yılında iOS'a kurumsal uygulamaları ve bulut servisleri getirmek üzere MobileFirst ortaklığını yapan IBM ve Apple, bu ortaklığın çapını genişletiyor. IBM ve Apple ortaklığında kurulacak olan Garajlar, kurumların mobil uygulamalar geliştirme sürecini hızlandırmayı amaçlıyor.

Kurumsal tarafta iPhone ve iPad uygulamalarının gelişimini hızlandırmak, bir de IBM'in müşteri beklentilerini daha iyi sağlaması amacıyla geliştirilen MobileFirst programı, Garajlar adı verilen yeni bir oluşumla genişliyor. Bu oluşum, ikili tarafından adının çağrıştırdığı gibi kurumsal uygulamalar geliştirilmesi için fiziksel garajlar açılmasını ön görüyor.

IBM ve Apple ortaklığı üçüncü yılında 3 bin 800 müşteriye ulaştı

IBM ve Apple'ın yani eski düşmanların dost olduğu son üç yılda, sayıları milyar dolarlarla ifade edilen anlaşmalar yapıldığı belirtiliyor. 3 bin 800 müşteriye ulaşan IBM ve Apple, Lufthansa Group, City Furniture, Singapore Airlines ve Japan Airlines'ı müşteri portföyüne ekledi.  İlk yılında 100'ün üzerinde uygulama üreten bu ortaklık, perakende satış, eğitim, sağlık, bankacılık, seyahat ve ulaşım, telekomünikasyon, sigorta ve daha birçok sektör için iPhone ve iPad uygulamaları üretti.

Garajlar hali hazırda Bangalor'da açılmış olan IBM stüdyosuna ek olarak Şangay ve Bükreş'te kurulacak. IBM ve Apple ortaklığında başlayan MobileFirst hızlı büyümesi ile bize B2B tarafta büyümenin önemini bir kez daha hatırlatıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.