Amazon, organik market zinciri Whole Foods'u 13.7 milyar dolara satın alıyor

Amazon, organik market zinciri Whole Foods'u 13.7 milyar dolara satın alıyor

Amazon Slack ile başlayan alışveriş haberlerinin ardından Whole Foods ile haftayı tamamladı. ABD'nin ünlü süpermarket zinciri Whole Foods'u 13,7 milyar dolara satın almak üzere anlaşmaya vardığını duyuran Amazon, internet girişimleri açısından sık rastlanmayan bir anlaşmaya imza atıyor. Zira günümüzde offline şirketlerin e-ticaret açılımı için online girişimleri satın alması çok daha fazla karşılaştığımız bir durum.

Amazon tarafından yapılan yazılı açıklamada dişe değer çok az anektod var. Bunlardan ilki Whole Foods'un kendi markasıyla, güvenilir tedarikçileriyle yoluna devam edeceği. İkincisi ise satın almanın 2017'nin ikinci çeyreğinde tamamlanacağı.

Whole Foods, aşina olmayanlar için organik ve sağlıklı ürünler denilince akla gelen ilk süpermarket zincilerinden biri. 1978'te kurulan Whole Foods, bugün ABD ile birlikte Kanada ve Birleşik Krallık'ta 460 mağazayla hizmet veriyor. Şirketin 2016 satışları yaklaşık 16 milyar dolar tutarındaydı. Whole Foods'un son dönemde milyonlarca müşterisini rakibi Kroger'e kaptırdığı ve bu yıl başında 9 mağaza kapattığı basında yer alan haberler arasındaydı. Walmart'a karşı önemli bir koz elde etmeyi uman Amazon, bu süreçten en karlı çıkan taraf olabilir...

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.