Amazon'un 9 milyar dolar teklif verdiği Slack, 500 milyon dolar yatırım alıyor

Amazon'un 9 milyar dolar teklif verdiği Slack, 500 milyon dolar yatırım alıyor

Kurumsal taraftaki büyümesiyle, kurumsal pazara odaklanan teknoloji devlerinin rüyası haline gelen Slack, 500 milyon dolar yatırım alıyor. Bu yatırımla değerlemesini 5 milyara dolara çıkaracağı belirtilen Slack, son olarak Amazon teklifiyle gündeme gelmişti. Bloomberg önceki gün, Amazon'un Slack'i satın almak için yaklaşık 9 milyar dolar teklif verdiğini yazmıştı.

Yatırım haberi henüz doğrulanmadı ancak farklı kaynaklardan geliyor olması, doğruluk ihtimalini epey güçlendiriyor. Slack'in bugüne kadar tek seferde alacağı en büyük yatırım olmasıyla dikkat çeken turla ilgili yatırımcı tarafında sorun olmadığı belirtiliyor. Fikir değiştirip, anlaşmadan cayabilecek tarafsa Slack, haberlere göre.

Potansiyel bir satın alma Slack'in açık ve bağımsız yapısını tehdit edebilir

Kurumsal pazardaki uygulamalar için bugüne kadar görülmemiş bir büyümeye imza atan Slack'in peşinden koşansa sadece yatırımcılar değil. Slack'i Microsoft, Salesforce ve Google gibi kurumsal pazarın iddialı oyuncularının satın almak istediği daha önce basına sızmıştı. Amazon'un Slack'e teklif vermiş olması bu yüzden anlaşılabilir bir hamle. Slack'in 9 milyar dolar edip etmeyeceği tartışmalarına ise, gündeme bir anda gelen yatırım turu cevap veriyor.

Amazon'un Slack'i satın alması başta Microsoft ve Google olmak üzere rakipleri karşısında, avantaj sağlamasına yardımcı olabilir. Bir girişim olarak Slack'in 8 yıldan kısa sürede 9 milyar dolar veya üzerinde bir rakamla exit yapması elbette büyük bir başarı olarak görülmeli. Buna karşın, kurumsal bir yapılanma içine girmek Slack'in açık ve bağımsız yapısına tehdit oluşturabilir. Satın alan şirketin, kim olduğundan bağımsız Slack'i kendi servislerini desteklemek amacıyla kullanacak olması, uygulama için dezavantaj olabilir. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.