The One Device: iPhone'un gizli hikayesine uzanan yeni bir kitap

The One Device: iPhone'un gizli hikayesine uzanan yeni bir kitap

Bugüne dek Apple ve Steve Jobs hakkında birçok kitap yazıldı. Şirket ve Jobs hakkında onlarca yeni polemik açılmasına sebep olan bu yayınlara bir yenisi eklenmiş olabilir... The One Device adlı yeni bir kitap, dünyayı değiştiren iPhone'un tarihine derinlemesine bir bakış sunuyor.

Brian Merchant tarafından kaleme alınan The One Device, The Secret History of the iPhone (Tek Cihaz, iPhone'un Gizli Tarihi) başlıklı kitap, 10'uncu yılını kutlayan iPhone'un yapılış hikayesi hakkında bilinmeyenleri meraklılarına sunmaya hazırlanıyor.

Kitapta iPhone'u geliştirecek ekibin toparlanmasından, iPhone nedeniyle bozulan evliliklere, iPhone tasarımındaki tartışmalardan iTunes'un Windows uygulamasına uzanan çeşitli olaylar, yazarın çeşitli kaynaklardan edindiği bilgilerle aktarılıyor.

Schiller, iPhone için fiziksel klavye önerdiği iddiasını reddetti

Amazon'da ön siparişe açılan The One Device henüz yayınlanmadı ancak Brian Merchant, The Verge'de oldukça uzun (10 bin kelimeden fazla) bir tanıtım yazısı kaleme aldı ve kitap hakkında oldukça detaylı bir paylaşım yaptı. Diğer yandan kitap hakkındaki bilgilere ilk muhalif yanıt da Philip Schiller'den geldi ve Tony Fadel bu yorumu destekledi.

Kendinizi bir 'Apple Hayranı' olarak tanımlıyorsanız hemen Amazon'dan Kindle'ınız için ön sipariş verebilirsiniz. Kitabın popülerleşmesi halinde Türkçe'ye kazandırılmasının da bu yıl içinde gerçekleşeceğini tahmin ediyorum ama kitabın konuya yakın ve uzak kişilerden nasıl tepkiler alacağını görmek için en azından 20 Haziran'ı beklememiz gerekecek.

Eğer izlemediyseniz veya hatırlamak isterseniz sizi Steve Jobs'un ilk iPhone'u tanıttığı güne ışınlayalım...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.