500 Istanbul kriptolama platformu GlobeKeeper'a yatırım yaptı

500 Istanbul kriptolama platformu GlobeKeeper'a yatırım yaptı

500 Istanbul, 500 Startups ana fonuyla beraber güvenlik şirketleri ile polis teşkilatlarına yüksek standartlarda şifreleme ve kriptolama sunan GlobeKeeper'a yatırım yaptı.

Yatırımla ilgili tutar veya değerleme açıklanmazken diğer 500 yatırımlarında olduğu gibi yatırım miktarının 150 bin dolar seviyesinde olduğunu tahmin ediyoruz.

Diğer yandan İsrail merkezli girişim, şu sıralar 500'ün Mountain View'daki Batch 21 hızlandırma programında bulunuyor.

Kamera, GPS cihazları ve Bluetooth gibi varolan donanımlarla da entegre olabilen GlobeKeeper, veri akışını üzerine alarak tüm iletişimi güvenli hale getirebiliyor. Böylelikle güvenliğin kritik olduğu ortamlarda gerçekleşen tüm canlı yayın, mesajlaşma ve dosya aktarımları kontrol altında tutulabiliyor.

GlobeKeeper yatırımla birlikte küresel büyümesine devam edecek

Tüm bu hizmetlerini gerçek zamanlı olarak sunan girişim, aldığımız bilgiye göre ABD ve Avrupa'dan müşteri kazanmaya başlamış bile. Kurulum işlemini de olabildiğince kısa tutmaya çalışan GlobeKeeper, bu sayede güvenlik görevlilerinin kendi cihazlarını kullanmalarına olanak tanıyor ve ekibi yeni bir teknolojiye-cihaza alışmak zorunda bırakmıyor.

GlobeKeeper tahmin edebileceğiniz gibi hızlandırma programını bitirip almış olduğu yatırımla beraber global büyümesini sürdürmeyi hedefliyor. Türkiye, girişimin, en azından şimdilik, öncelikli pazarları arasında bulunmuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.