icywave, içeceklerinizi 2 dakikada soğutan yerli "buzdalgası"

icywave, içeceklerinizi 2 dakikada soğutan yerli

Son dönemde karşımıza çıkan yerli donanım girişimlerinden biri de icywave. Buzdolabı ve mikrodalga fırını sentezleyen icywave - kendileri bu ismi sörfçülerin kullandığı "buz gibi soğuk su dalgası" anlamına gelen icywave deyiminden yola çıkarak vermiş ama biz buzdalgası demeyi tercih ettik- içeceklerinizi hızlı bir şekilde soğutmayı hedefliyor. 3 farklı model ile karşımıza çıkan icywave, zamandan tasarruf sağlıyor. Evlerin yanı sıra profesyonel kullanım için de hizmet verecek olan icywave, içecek servisinin önemli olduğu kafe, bar ve restoran gibi işletmelerde de kullanılabilecek.

Ayhan Barış ve Ufuk Palandöken tarafından 2015 yılında kurulan icywave, BUBA Melek Yatırımcı Ağı ve Garanti Partners'ın desteğini de arkasına almış. Yaklaşık 4 yıllık bir geliştirme sürecinin sonunda ortaya çıkan icywave, şu an için 5 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.

Zaman ve enerji tasarrufu

Hem yazılımı hem de donanımı İstanbul'da geliştirilen icywave için gerekli patentlerin alındığını da ekleyelim. Mikrodalga fırınların soğutucu versiyonu olarak tanımlayabileceğimiz icywave, içeceklerinizi 2 ila 6 dakika arasında soğutuyor. Bu sayede hızlı soğutucu, zaman, enerji ve yer tasarrufu sağlıyor.

Örneğin bir içeceği buzdolabınıza koyduğunuzu ve günlerce orada bıraktığınızı hayal edin. Belki de bir hafta sonra içeceğiniz bir içeceği günlerce buzdolabında bekleterek gereksiz bir enerji tüketimine neden oluyorsunuz. Bu gibi sorunları çözmek için yola çıkan icywave, içeceklerin şekil ve boyutları fark etmeksizin içeceklerinizi hızlı bir şekilde soğutuyor.

Yeni modeller üzerinde çalışan ve şu anda çalışır durumda 2 modele sahip olan icywave, içecekleri önceden ayarlanan derecelere göre soğutabiliyor. Restoran tipi büyük R3, yat/kafe/bar tipi orta büyüklükte R2 ve son olarak küçük ev tipi R1 modellerine sahip olan icywave, ileriki dönemlerde akıllı telefonlarla da bağlantı kurabilecek. Ev tipi R1 modelinin üretim aşamasında olduğunu da ekleyelim.

2 dakikada hızlı soğutma

Birden fazla içeceği de aynı anda soğutabilen icywave, sadece cam ve alüminyum değil plastik şişelere sahip içecekleri de soğutabiliyor. 330 ml büyüklüğündeki bir içeceği 2 dakika da 6 °C seviyelerine kadar soğutan icywave, 1 litre büyüklüğündeki bir cam şişeyi ise 6 dakikada soğutuyor.

İngiltere, İsviçre, Belçika, İspanya ve Maldivler'de satışlar gerçekleştiren icywave'in yurt dışındaki yeni hedefi ise Suudi Arabistan. Ürün satışının yanı sıra uzun süreli kiralama seçeneği de sunan icywave, bugüne kadar herhangi bir yatırım almadı. Tabii ki icywave'in rakipsiz bir ürün olmadığını da ekleyelim. V-Tex ve Cooper Cooler gibi girişimler yurt dışında icywave'e benzer bir çözüm sunuyor.

Daha çok endüstriyel alanda kalmak isteyen ve profesyonel kullanım için çalışmalarını sürdüren icywave, ürünlerini otel, restoran, plaj işletmeleri ve konser salonları gibi işletmelere satmak istiyor. Ülkemizden dünyaya açılmak isteyen icywave, araçlar için hızlı soğutma çözümleri veya hızlı soğutuculu minibar buzdolabı çözümleri gibi yeni ürünler de geliştirmeyi amaçlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.