Google, Boston Dynamics'i SoftBank'e satıyor

Google, Boston Dynamics'i SoftBank'e satıyor

Google'ın çatı şirketi Alphabet'in bir süredir robot üretimi konusunda faaliyet gösteren şirketi Boston Dynamics'i elden çıkarmaya çalıştığı biliniyordu. Şirketin potansiyel alıcıları arasında Toyota olduğu ile ilgili haberler çıkarken, satın almanın başka bir şirket tarafından tamamlandığı bugün gelen yeni duyuruyla ortaya çıktı.

SoftBank'ten gelen resmi açıklamaya göre, şirket Boston Dynamics'in tamamını satın aldı. Anlaşmanın detayları ve SoftBank'in Boston Dynamics için ne kadarlık bir ödeme yaptığı resmi olarak açıklanmazken, Softbank aynı zamanda iki ayaklı robotlar üreten bir başka Japonya merkezli girişim Schaft'ı da satın aldığını açıkladı. Son olarak 93 milyar dolarlık bir fon kuran Softbank son dönemde ardı ardına yaptığı yatırımlarla da dikkatleri üzerine çekiyor.

SoftBank Group CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Masayoshi Son, yaptığı açıklamada robotik teknolojilerin önemine değinerek, insan kabiliyetlerinin yetmediği pek çok noktada bu teknolojilere ihtiyacımız olduğunu belirtti. Boston Dynamics'in gelişmiş ve dinamik robot pazarında liderlerden biri olduğunu aktaran Masayoshi Son, Boston Dynamics'i destekleyeceklerini ve insan hayatını daha kolay ve daha güvenli hale getirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Boston Dynamics'in CEO'su ve kurucularından Marc Raibert ise SoftBank'in bir parçası olmaktan dolayı mutlu duyduklarını aktardı. Boston Dynamics son olarak 1.2 metre sıçrayabilen yetenekli robotu Handle'ın tanıtımını gerçekleştirmişti. Boston Dynamics'in gelecek dönemde SoftBank çatısı altında insansı robotlar konusunda neler yapacağını yakın gelecekte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.