Geliştiriciler AppStore'daki yıldızlarını artık yeni sürümlere aktarabilecekler!

Geliştiriciler AppStore'daki yıldızlarını artık yeni sürümlere aktarabilecekler!

AppStore'a gelen yeni özellik sayesinde, geliştiricilerin yeni sürümler yayınlamaları kolaylaşacak ve uygulamaların kalitesini oldukça artacak.

Uygulama geliştiricilerin de çok iyi bildiği gibi, AppStore'da uygulamanızın yeni bir sürümünü yayınladığınızda, bu yeni sürüm adeta yeni bir uygulama gibi davranır ve o güne kadar müşterilerin verdiği yıldız ve yorumlar yok sayılırdı. Bu durum olumsuz yorumlar almış uygulamalar için cazip olsa bile 5 yıldıza sahip bir uygulama için hiç de iç açıcı değildi.

Geliştiriciler topladıkları olumlu yorumları ve yıldızları kaybetmemek adına, uygulamalarını zorunda kalmadıkça güncellemekten çekiniyorlardı. Bunun sonucunda ise AppStore'da iyi yorumlar almış fakat bu yorumları kaybetmemek için içerdiği bir sürü hatayı düzeltemeyen uygulamalar/oyunlar oluşuyordu.

AppStore geliştirici öncelikli olarak dönüşmeye devam ediyor

Yaptığı geliştirmeler ile uygulamaların onaylanıp, AppStore'da yayınlanma sürelerini 1 haftadan, 24 saate kadar indirmeyi başaran Apple, bu iyileştirmenin devamı olarak yorum ve yıldızları yeni sürümlere taşıma imkanını geliştiricilerin tercihine bırakıyor.

Yani geliştiriciler artık uygulamalarının yeni bir sürünümü yayınlarken, önceki sürüm için aldıkları kullanıcı yorumlarını ve yıldızları dilerlerse yeni yayınladıkları sürüme aktarabilecekler.

Bu özellik sayesinde geliştiriciler yeni sürümler yayınlarken kendilerini çok daha rahat hissedecekler ve olumlu yorumları kaybetme kaygısı yaşamayacaklar. Eğer önceki sürüme ait olan yorumları temizlemek ve yeni sürüme aktarmak istemiyorlarsa bu da eskiden olduğu gibi mümkün olacak.

Geliştiriciler için uygulama ekosistemini iyileştirmeye çalışan Apple, WWDC 2017'de AppStore'un yeni tasarımını tanıtmıştı. Mağazanın, eklenen özellikler gibi geliştirici öncelikli olarak tasarlanması da olumu bir adımdı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.