Geliblue: Gelibolu'nun deniz lezzetleri artık internette

Geliblue: Gelibolu'nun deniz lezzetleri artık internette

Türkiye'de e-ticaretin toplam perakende içindeki payının artması için bir çok popüler öneri sıralanabilir. Küçük dikeylerdeki girişim sayısının artması ise işe yarayacak ama pek dile getirilmeyen önerilerden biri. Gelibolu’nun deniz ürünlerini internetten satışa çıkaran Geliblue da bu açıdan örnek bir girişim.

Mayıs ayında kapılarını açan Geliblue.com, adından da anlaşılacağı gibi Gelibolu’nun önemli lezzetlerini internetten satışa sunan bir e-ticaret girişimi. Gelibolu'nun sardalyasını ve lakerdasını öne çıkarsa da bir kaç ürün çeşidi değil, 60’a yakın farklı balık ürününü satışa sunuyor. Farklı ağız tatlarına uygun ve çok çeşitli balık ürünleriyle ülkemizdeki balık tüketimini arttırmayı dahi hedefliyor.

Gelibolu’ya yerleşen Bahadır Karatekin, yüksek inşaat mühendisi Aytan Ediz ve Megawatt Pazarlama Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Yücel tarafından kurulan Geliblue, tamamen yerel üreticilerin ürünlerini satışa sunuyor ve bu lezzetleri Gelibolu'ya uzak kişilere de ulaştırıyor. Kurucu ortaklar önümüzdeki dönemde hem ürün gamını artırmayı hem de Gelibolu’da sardalya ve lakerda yapımı ile ilgili çalıştaylar ve hafta sonu turları da yapmayı planlıyor. Yani bölgenin tanıtılması için de ciddi planlar yapıyor.

Suşi vs. Sardalya

Sitesinde sadece ürün değil, yemek tarifleri de sunan Geliblue, ilerleyen dönemde bölümü müşterilerin katkısıyla daha da geliştirmek ve müşterileriyle daha sıcak bir ilişki kurmak istiyor. Kurucu ortaklardan Tolga Yücel ise konuya farklı bir açıdan yaklaşarak “Japonların suşisi varsa, Türklerin de Gelibolu sardalyası var” diyor ve şöyle devam ediyor;

"Yüzyıllardır bir gelenek olmuş ve inanılmaz lezzetli. Onun için, bizim denizin lezzetini yaygınlaştırıp, interaktif bir şekilde insanların da katkısı ile çeşitlendirerek, yerel kaynaklara farklı bir alternatif sunabilir miyiz diye yola çıktık. Bu lezzet, Gelibolu’da asırlardır üretiliyor. Üreticilerle ve markalarla konuştuk. Onları fikrimize ikna ettik. Sonra Gelibolu Belediyesi’nin de desteğini istedik. Ve önemli bir mücadele başlatmış olduk. Öncelikle buradaki ana markaların ürünleri ile başladık”

Geliblue.com gibi örnekleri e-ticaretin uzun kuyruğu olarak düşünmek sanırım yanlış olmaz. (Bkz: Gümüşhane'den çıkan Pestildukkani.com) Eğer siz de benim gibi Gelibolu'nun lezzetlerini daha önce hiç tatmadıysanız Geliblue.com sayesinde Çanakkale'ye gitmeden bu açığı hızla kapatabiliriz...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.