Facebook canlı yayınlara anlık altyazı eklemeye başlıyor

Facebook canlı yayınlara anlık altyazı eklemeye başlıyor

Facebook canlı yayın için altyazı özelliğini sonunda ekliyor. Bu özellik sayesinde Facebook, üzerindeki videolar çok daha fazla kişi tarafından izlenebilecek. Geçtiğimiz yıllara nazaran video izlenme oranının neredeyse 4 kat arttığını belirten Facebook yetkilileri son dönemde Facebook'a yüklenen her 5 videodan 1'inin canlı yayın olduğuna dikkat çekiyor.

Şimdilik 3. parti uygulama ve cihaz kullanımı gerektirdiği için bu özellik büyük yayıncılar tarafından kullanılabilir durumda diyebiliriz. Yayıncılar Live API kullanarak videodaki sesleri metne dönüştürebilecekler. Tabi bunun için yayıncıların 3. parti altyazı sağlayıcısı veya CEA-608 destekli bir altyazı yazılımı kullanmaları gerekiyor.

Şimdilik arkadaşlarımızın canlı yayınlarında altyazı özelliği göremeyecek olsak da Live API kullanan büyük yayıncıların altyazılı videoları bize direkt olarak altyazılı olarak gösterilecek. Bunun için izleyicilerin ek bir şey yapmalarına gerek yok.

F8 konferansında bu özelliğini test eden Facebook artık bu özelliği herkesin (ekipmanı olan herkesin) kullanımına sunuyor.

Görünüşe göre Facebook, medya kanallarından en çok canlı yayınlara önem veriyor ve bu alanda geliştirmeler yapmaya özen gösteriyor. Henüz bu alanda dominant bir oyuncu olmadığı için bence çok doğru hareket ediyorlar. Geçtiğimiz günlerde yine canlı yayınlara arkadaş davet etme, özel sohbet grupları oluşturma özelliklerini de sizlerle paylaşmıştık. Bakalım önümüzdeki günlerde ne gibi yenilikler göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.