CEO Simulator: Milyar dolarlık girişim simülasyonu Türkçeye uyarlandı

CEO Simulator: Milyar dolarlık girişim simülasyonu Türkçeye uyarlandı

Bir girişimi tekboynuz (unicorn) seviyesine çıkarmak elbette çok zor ama kendinizi test edebileceğiniz Unicorn Startup Simulator adlı web tabanlı bir simulatör tanıtmış ve Türkçeye çevrilmesini önermiştim. Just 8 Digital bu fikri gerçeğe dönüştürdü ve CEO Simulator'ü (iOS, Android) uygulama mağazalarında yayınladı.

Kısaca hatırlatmam gerekirse Unicorn Startup Simulator, girişiminizi 1 milyar dolarlık bir seviyeye çıkarmanız için size çeşitli sorular soran bir uygulama. Sorulara verdiğiniz yanıtlara göre şirket değerlemeniz, gelirleriniz, çalışanlarınızın mutluluk seviyesi değişiyor ve nihayetinde 1 milyar dolarlık seviyeyi yakalamaya çalışıyorsunuz.

Beş kişilik bir ekipten oluşan Just 8 Digital de bu modeli kullanıyor ve  bazı noktalarda yerelleştirilmiş (bkz: Webrazzi soruları) sorularla girişiminizin 1 milyar dolar seviyesine çıkarıp çıkaramayacağınızı görmek istiyor.  İlk sürümünü de denediğim uygulama şimdi daha hızlı ve İngilizce dil desteği sunuyor.

CEO Simulator uygulamasındaki soruların bilimsel olmadığı malum. Keza Unicorn Startup Simulator soruları da öyle değildi. Dolayısıyla bu uygulamalarda başarısız olmanız milyar dolarlık girişim yapamayacağınız anlamına gelmiyor. Yani uygulama biraz eğlence ve biraz karar verme konusunda pratiklik kazandırmaya yarayabilir.

Diğer yandan bu simulatörlerin test4startup gibi yapay zekâ temelli öngörüsel araçlarla ve gerçek milyar dolarlık girişimci tecrübeleriyle desteklenerek daha gerçekçi bir hale getirilebileceğini de düşünüyorum.

CEO Simulator uygulamasını AppStore'dan veya Google Play'den indirerek kendinizi deneyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.