53 milyon dolar yatırım alan Algolia, ayda 25 milyar aramaya aracılık ediyor

53 milyon dolar yatırım alan Algolia, ayda 25 milyar aramaya aracılık ediyor

Fransa merkezli arama platformu Algolia, Seri B yatırım turunda Accel Partners liderliğinde 53 milyon dolar yatırım aldı.

Web siteleri ve uygulamaların arama operasyonlarını üstlenen girişim, 3 bin müşterisi için ayda 25 milyar arama işlemi gerçekleştiriyor.

Fransa'da kurulup daha sonra San Francisco'ya taşınan Algolia, bu yatırım turuyla beraber toplamda 75 milyon dolar yatırım almış oldu. Seri B yatırım turundan sonra girişimin yönetim kuruluna InVision ve Intercom gibi öncü şirketlerin kurucuları da katıldı.

Neredeyse popüler tüm yazılım dili ve teknolojilerle uyumlu çalışan Algolia, uygulamaların tüm arama yükünü sunduğu API ile üstleniyor. Yazılım dünyasında her zaman kompleks bir problem olan aramaya hızlı, kolay ve güçlü bir çözüm sunan girişim, bugün Stripe ve Periscope gibi dev şirketlerin de tercihi konumunda.

Algolia, 2012 yılında Nicolas Dessaigne ve Julien Lemoine kurucu ortaklığında hayata geçti

Algolia bugüne kadar 1 trilyonun üzerinde aramaya aracılık etti

Yatırıma ilgili açıklamalarda bulunan girişimin kurucu ortak ve CEO'su Nicolas Dessaigne, Algolia ile artık her şirketin kullanıcıları için Google gibi güçlü ve akıllı arama çözümü sunabileceğini söylüyor. Diğer yandan Algolia bugüne kadar kullanıcıları için 1 trilyonun üzerinde arama gerçekleştirmiş.

Son olarak Algolia'nın Seri B yatırımına Accel haricinde SaaStrfundAlven Capital, Point Nine Capital, Storm Ventures, AppDynamics Kurucusu Jyoti Bansal, InVision Kurucu Ortak ve CEO'su Clark Valberg ve Intercom Kurucu Ortağı Des Traynor'un da dahil olduğunu söylemiş olalım.

Girişim hakkında detaylı bilgi için algolia.com'u ziyaret edebilir, ürünü bir ay süreyle ücretsiz olarak deneyebilir ya da aylık 100 bin sorgu sınırına bağlı kalmak koşuluyla ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.