Tesla Model Y ilk kez göründü, 2019'da ise yollarda

Tesla Model Y ilk kez göründü, 2019'da ise yollarda

Tesla'nın CEO'su Elon Musk şirketin yıllık olarak düzenlediği yatırımcı buluşmalarında Tesla Model Y'yi resmi olarak duyurdu. Tesla'nın seri üretime geçireceği beşinci otomobil olması beklenen Model Y, ekonomik fiyatı ile öne çıkacak küçük bir SUV modeli olması bekleniyor. Elon Musk, Model Y'nin sadece silüetinin gözüktüğü sadece tek bir fotoğraf yayınlarken, otomobilin nasıl bir tasarıma sahip olacağı da büyük merak konusu oldu.

Elon Musk, Mountain View'deki Bilgisayar Tarihi Müzesi'nde gerçekleştirilen yatırımcılar toplantısında yaptığı konuşmasında Tesla Model Y için oldukça heyecanlı olduklarını dile getirdi. Bu yeni modelin 2019 yılı içerisinde yollarda olacağını da eklemeyi ihmal etmiyor. Tesla farklı segmentlerdeki otomobillerini de piyasaya sürerken elbette bu tarz yenilikler yatırımcıların da yüzünü güldürüyor.

2019 yılında yollarda

Hatırlanabileceği üzere Elon Musk yıllar önce attığı bir tweet'de ilk kez "Model Y" ismini kullanmış ve gelecek yıllarda üretecekleri otomobillerin isimlerini çok önceden bir strateji doğrultusunda belirlediklerini göstermiş oldu. Tesla Model Y'nin çok daha yalın bir model olarak piyasaya çıkması ve Tesla'nın Nevada'daki fabrikası Gigafactory'de üretim hattı açması bekleniyor.

Tesla'nın patronu tam tarih vermiyor olsa da, Tesla Model Y'nin 2019 yılında ilk kez yollarda gözükmeye başlayacağının da sinyallerini verdi. Aynı zamanda SpaceX'in de başında olan Elon Musk, kısa bir süre önce 2019 sonu ya da 2020 yılını işaret etmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.