letgo üzerinden Türkiye'de her ay 4,2 milyon yeni ürün listeleniyor

letgo üzerinden Türkiye'de her ay 4,2 milyon yeni ürün listeleniyor

Ülkemizde Ocak 2016'da faaliyete başlayan letgo, kullanım kolaylığı ve başarılı reklam stratejisi sayesinde kısa zamanda büyük bir başarı yakaladı. Türkiye'deki faaliyetlerine yönelik performans verilerini ilk kez açıklayan ikinci el ürünler için mobil bir pazar yeri olan letgo, geçen 1,5 yıllık süre içinde yüzde 680 oranında büyüme yakalamış.

Bugün mobil pazar yerinde satışta olan aktif 16.5 milyondan fazla ürün bulunduğunu söyleyen letgo, aylık 4.2 milyon yeni ürün listeliyor. Letgo uygulaması dünya genelinde 45 milyon indirilme sayısına sahip. Şirketin açıklamasına göre, letgo üzerinden satışı yapılan ürünlerin değeri ise yaklaşık  23 milyar dolar.

20 milyon aylık aktif kullanıcı

Türkiye raporunda alıcı ve satıcıların uygulama üzerinden aylık 85 milyondan fazla mesaj gönderdiğini belirten letgo, aktif kullanıcı sayısının da 2016 başından bugüne kadar 5 kat arttığını da paylaşıyor. Türkiye'deki aktif kullanıcı sayısı paylaşılmasa da tüm dünya için rakamlar açıklayan letgo, dünya genelinde 20 milyon aylık aktif kullanıcısı olduğunu not ediyor.

Konuyla ilgili açıklamasında letgo kurucu ortaklarından Alec Oxenford, "letgo, ileri teknolojiyi akıllı tasarımla birleştirerek e-ticaret sektöründe ikinci el alışverişi çok kolaylaştırdı. İşte bu yüzden de e-ticaret sektöründeki taşları yerinden oynatabildi” diyor. Oxenford, tüketicilere çevrelerindekilerle alışveriş yapmanın yarattığı değeri göstererek, Türkiye ikinci el ekonomisinin büyümesine katkı sağladıklarını da ekliyor. Oxenford geçtiğimiz yıl Webrazzi'ye verdiği röportajda, Türkiye'nin en büyük pazarları olan ABD'den daha hızlı büyüdüğünü belirtiyordu.

Yapay zeka teknolojisi ve ürün tanıma özelliği sayesinde kolay bir kullanım sunan letgo'nun geçtiğimiz Ocak ayında 175 milyon dolar yatırım aldığını da hatırlatalım. Dilerseniz letgo uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirisiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.