Mavi, halka arzında mobilden İşCep uygulamasıyla talep toplayacak

Mavi, halka arzında mobilden İşCep uygulamasıyla talep toplayacak

Mobil bankacılığın dünya genelinde hızlı bir ilerleme gösterdiği malum. Türkiye'de de son bir kaç yılda dijital bankacılık adımlarının hızlandığını görüyoruz. Bunun son örneği de İş Bankası ile Mavi arasındaki halka arza katılım anlaşması oldu.

Söz konusu anlaşmayla Mavi Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (Mavi) halka arzı, İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin konsorsiyum liderliğinde 8-9 Haziran 2017 tarihlerinde yapılacak ve isteyen yatırımcılar, İş Bankası’nın mobil bankacılık uygulaması İşCep uygulaması üzerinden taleplerini iletebilecek.

Yatırımcılar, tipik bir halka arz operasyonunda olduğu gibi, İş Bankası Bireysel İnternet Şubesi’nden telefon aramasıyla veya tüm İş Bankası şubelerinden talepte bulunulabilecek ancak İşCep üzerinden hisse talebi ilk kez Mavi'nin halka arz operasyonu sırasında gerçekleşecek.

İş Bankası'nın paylaştığı bilgilere göre Mavi'nin halka arzında pay başına fiyat aralığı 43,00 TL - 51,60 TL olarak belirlenmiş. Mavi’nin talep toplama yöntemiyle gerçekleştirilecek halka arzında, toplam 23 milyon 749 bin TL nominal değerli pay ve ek talep durumunda 3 milyon 562 bin 350 TL nominal değerli pay halka arz edilecek. Ek satışla birlikte Mavi’nin hisseleri yüzde 55’e kadar Borsa İstanbul’da halka arz edilmiş olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.