iOS 11'de ekran kaydetme ve Gif oynatma da olacak

iOS 11'de ekran kaydetme ve Gif oynatma da olacak

Apple’ın geliştirici konferansı bir grup kullanıcı için yeterince tatmin edici olsa da bir diğer grup için pek tatmin edici olmamış gibi görünüyor. iOS 11’in geliştirici sürümünü indirirseniz eğer belki de haberdar olmadığınız “bunu daha önce yapmalıydılar” diyebileceğiniz küçük ama fonksiyonel özellikleri görebilirsiniz.

Ekran kayıt özelliği

Yeni kontrol merkezine eklenen dahili ekran kayıt uygulamasıyla Apple, kullanıcılarını büyük bir yükten kurtardı. Ücretli ve ücretsiz bir çok farklı uygulama vardı bu işlemi yapabilmek için ama gerçekten iyi olanı bulmak oldukça zordu.

Gif oynatma özelliği

Canlı fotoğrafları 3D Touch özelliğiyle oynatan fakat fotoğraf galerisine kayıt edilen Gif içeriği oynatmayan Apple artık bu inadından da vazgeçmiş gibi görünüyor. Whatsapp, Messenger veya bir başka uygulama aracılığıyla size gönderilen Gif’leri artık galerinize kayıt edip, bir başka uygulamaya ihtiyaç duymadan oynatabileceksiniz.

Ekran görüntüsü alırken düzenleme özelliği

iPhone’da en çok kullandığım özelliklerden biri ekran görüntüsü almak. Ekran görüntüsünü sık kullanıyorsanız eğer düzenlemek için galeriden açıp, düzenleme işlemini yapmak can sıkıcı olabiliyor bazen. Apple’da bunu farketmiş olacak ki ekran görüntüsünü kayıt etmeden önce düzenleme imkanı veriyor. Kırpma, görsel müdaheleler yapma gibi işlemleri artık kayıt etmeden önce yapabileceksiniz.

iOS 11’i eğer indirip incelemeye başladıysanız siz de keşfettiğiniz özellikleri yorum olarak paylaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.