Oculus kurucusu Palmer Luckey sınır güvenliği teknolojisiyle geri dönüyor

Oculus kurucusu Palmer Luckey sınır güvenliği teknolojisiyle geri dönüyor

Oculus'u kurduktan sonra 2014 yılında şirketini 2 milyar dolar karşılığında Facebook'a satan Palmer Luckey, Facebook bünyesinde Oculus projesini yönetmeye devam etmişti. 30 Mart 2017 tarihinde ise Facebook'taki görevlerini bırakan Palmer Luckey, boşa çıkmış ve kendisinin bir sonraki projesi ise merak konusu olmuştu.

Oculus'un kurucu ortaklarından birisi olan Palmer Luckey, ABD başkanlık seçimleri boyunca Donald Trump'ı desteklemişti. Hatta Palmer Luckey, Donald Trump'ın başkanlık koltuğuna çıktı günkü kutlamalar için de Los Angeles merkezli olarak kurduğu ve kendisinin diğer projeleri için kullandığı bir firma üzerinden 100 bin dolar bağış yaptığı ortaya çıkmıştı.

Palmer Luckey'nin bir sonraki projesi sınır güvenliği

Henüz 21 yaşındayken şirketini Facebook'a satan başarılı girişimcinin bir sonraki projesinin ise sınır güvenliği üzerine olduğu ortaya çıktı. The New York Times'da yer alan habere göre, girişim ülkeler arasındaki ve askeri üslerdeki sınırların izlenmesine yönelik olacak bir gözleme teknolojisi üzerine çalışıyor.

Luckey'nin desteklediği ABD Başkanı Donald Trump hatırlayacağınız üzere ABD ile Meksika sınırına duvar örme konusunda adımlar atmış ve politikalarında bu konuya verdiği önemi pek çok kez vurgulamıştı. Böyle bir fiziksel duvarın maliyeti sebebiyle ise Trump sürekli olarak eleştiriliyordu. Luckey, yaptığı açıklamada girişimlerinin bir savunma şirketi olacağını ve hem vatandaşları hem de askerlerini korumak amaçlı olarak geliştirildiğini belirtti.

Başkan Trump'ın teknoloji danışmanlarından birisi olan Peter Thiel'in de bir yatırımla desteklemeyi planladığı bu yeni girişimin adını yakın gelecekte daha çok duyabiliriz gibi gözüküyor. Girişimin bir diğer amacı ise sınır güvenliği için harcanan milyonlarca dolar masraftan tasarruf sağlamak olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.