Instagram fotoğraflarını seyahat rehberine dönüştüren uygulama: Sherpa

Instagram fotoğraflarını seyahat rehberine dönüştüren uygulama: Sherpa

Gezginlerin en sevdiği seyahat kaynaklarının başında Lonely Planet ve Google geliyor. Bu iki kaynağı biraz karıştırarak gitmeyi planladığınız yerlere dair bir çok farklı bilgiye ve detaya rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. Son yıllarda bir çok şey gibi gezmeyi sevenlerin kaynakları da değişiyor ve gelişiyor. Pinterest ve Instagram buradaki en büyük oyuncular diyebiliriz. Öyle ki Instagram'da takip ettiğim 2.5 milyondan fazla takipçisi olan doyoutravel hesabının sahibi Jack Morris bir röportajında "her gittiğim yerin konumunu Instagram'da belirtmiyorum çünkü ufak bir turist patlamasına neden olabiliyorum" demişti.

Sherpa, Instagram'ın bu gücünü kullanarak yeni nesil bir seyahat rehberi oluşturuyor. Şu anda sitesinde kısıtlı olarak kullanılan Sherpa iOS cihazlara ücretsiz indirilebilen bir seyahat rehberi.

Sherpa kurucusu Paul Aaron seyahat inceleme sitelerinin genelde hantal olması ve insanları yanıltmaya yönelik çok fazla bilginin bulunması dolayısıyla Sherpa'yı kurmak için yola çıktıklarını açıklıyor.

Instagram'ın popüler fotoğrafçılarıyla işbirliği yapan Sherpa, 500.000'den fazla konumu belirtilmiş kaliteli seyahat fotoğrafını, Wikipedia ve Foursquare gibi kaynaklardan aldığı bilgilerle zenginleştirip kullanıcılara sunuyor. Şimdiden 90 ülkeden mikro-influencer diye adlandırabileceğimi 2.000'den fazla fotoğrafçıyla çalışmaya başlamış. Bu isimler arasında Andrew Kearns, Roman Koenigshofer ve Marianne Hope gibi isimler bulunuyor.

2.000 kişilik Instagram kullanıcı arasında sırtçantalı gezginlerden maceraperestlere, gurmelerden lüks seyahat tutkunlarına kadar bir çok farklı kategoriden isim bulunuyor. Bu isimlerin belirli şehirlerde paylaştıkları deneyimleri uygulama içerisinde bir galeri olarak sunuluyor ve diğer bilgilerle zenginleştiriliyor. Ayrıca şehir bazında inceleme yaptığınızda harita üzerinden tüm bu paylaşılan fotoğrafların konumlarına rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz.

Her ne kadar uygulamanın ana amacı seyahat fotoğrafçılığı alanında ilham kaynağı olmak olsa da ilerleyen zamanlarda bir seyahat acentesi gibi kullanıcıların rezervasyonlar yapabilmesi ve özel etkinlikler için planlar oluşturması da gelir modelleri arasına yer alıyor. Şimdilik uygulamayı indirip seyahatleriniz için oldukça güzel bir ek kaynak olarak kullanabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.