Apple'a uygulama geliştirenler 70 milyar dolar kazandı

Apple'a uygulama geliştirenler 70 milyar dolar kazandı

Apple yaptığı açıklamada, App Store'un açılışı olan 2008 yılından bugüne kadar, uygulama geliştiricilere toplam 70 milyar dolar ödeme yaptığını duyurdu.

Yüzde 70 daha fazla indirme

Son 12 ayda uygulama indirilme sayılarını %70 arttırmayı başaran Apple, bu başarıdaki en büyük payın Pokemon GO ve Super Mario Run gibi popüler oyunların yanı sıra CancerAid, SPACE by THIX, Zones for Training with Exercise Intensity, Vanido, Ace Tennis and Havenly gibi diğer uygulamalara da ait olduğunu belirtti.

Apple, geçen sene iOS 10 ile hayata geçirdiği Apple Pay ödeme sistemi ve uygulamalarda kullanılmaya başlayan abonelik modeli ile de geliştiriciler için çekici bir ortam sunmayı sürdürüyor.

Geliştiricilerin payı

App Store için ücretli bir uygulama geliştirdiğinizde, uygulamanızın satış fiyatının %30'unu Apple'a ödemeniz gerekir. Örnek olarak 100 dolara sattığınız bir uygulamadan size 70 dolar kalır.  Uygulama içerisinden satış (in app purchase) yaptığınız durumlarda da bu oran aynı.

Abonelik modeli ile ücretlendirme yapan bir uygulama geliştirdiğiniz durumda ise ilk 12 ay içerisinde yapılan abonelik satışlarından %30, 12. aydan sonra ise %15'lik payı Apple'a ödemeniz gerekiyor.

WWDC konferansı 5 Haziran'da

5-9 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan WWDC (Küresel Geliştirici Konferansı) öncesinde gelen bu haberle gündemi ısıtan Apple'ın, her sene olduğu gibi tanıtımını yapacağı yeni ürünler ve teknolojiler heyecanla bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.