Markafoni kapanıyor! [Güncellendi]

Türkiye'nin en önemli e-ticaret sitelerinden biri olan Markafoni.com'un kapanışı şirket içinde yapılan duyuru ve web sitesinde yayınlanan resmi bildiriyle doğrulandı.

Son dönemde duyumlarını aldığımız bu konu hakkında net bir sonuç elde etmeden paylaşmak istememiştik. Zira Markafoni'nin küçülmeye gidiyor olma olasılığı söz konusuydu ve gelen bir satın alma teklifinin reddedildiğini öğrenmiştik. Ancak şirket içinde yapılan duyuru ve sitede yayınlanan bildiri Markafoni.com'un 30 Haziran'da resmen kapanacağını gösteriyor.

Aşağıda Markafoni.com'da yayınlanan resmi bildiriyi görebilirsiniz. İlerleyen dakikalarda haberimizi yeni bilgilerle güncellemeye çalışacağız.

Hatırlatmak gerekirse dünya devi Naspers 2011'de Markafoni'nin yaklaşık yüzde 70'ini satın almış, 2014'te ise tamamına sahip olmuştu. Markafoni'nin kurucuları Sina Afra, Ahmet Emre Sarı ve Tolga Tatari de 2014 yılında Markafoni'den ayrılmıştı.

Güncelleme: Naspers'dan gelen resmi açıklamayı da aşağıda paylaşıyoruz;

Markafoni Türkiye operasyonunu kapatma kararı aldı Istanbul, Haziran 1, 2017

Markafoni, Türkiye’de 30 Haziran 2017 itibariyle operasyonlarına devam etmeyeceği ve kapatma kararı aldığını açıkladı. 2008 yılından beri  Türk tüketicilerine giyim ve moda aksesuarlarında hizmet veren online alışveriş sitesi  Markafoni, bu kararı, pazardaki ilk başarısına rağmen, işletmenin sürdürülebilirliğini sağlayacak oranda karlılık sağlayamadığı ve bu tür bir iş modeli için zorlu olan ekonomik  ortam sebebiyle aldı.

Markafoni olarak tüm müşterilerimize ve iş ortaklarımıza yıllar boyunca gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etmek istiyoruz.

Müşterimiz soruları için: http://www.markafoni.com sayfasını ziyaret edebilir; 0850 300 18

47 çağrı merkezini arayabilir veya [email protected] e-mail adresine yazabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.