Eski Apple tasarımcısı ve eski Twitter mühendisinden üst düzey kamera uygulaması

Eski Apple tasarımcısı ve eski Twitter mühendisinden üst düzey kamera uygulaması

Yazılım ve tasarım meslekleri yanında her ikisi de fotoğrafçı olan Ben Sandofsky ve Sebastiaan de With tarafından geliştirilen, ismi bize oldukça tanıdık gelen yeni bir üst düzey kamera uygulaması doğdu, Halide.

Uygulamanın tasarımcısı, eski Apple tasarımcılarından Sebastiaan de With, Apple sonrası kurduğu tasarım ajansı Pictogram ile birçok markaya hizmet vermeye devam ediyor. Periscope'un video işleme alanında çalışan ve aynı zamanda Twitter'ın mobil uygulamalarını geliştiren ekibi yöneten Ben Sandofsky'de fotoğrafçı olunca ortaya çok kullanışlı bir yeni kamera uygulaması çıkmış.

Apple'ın kamerasının yıllar içerisinde ne kadar iyi geliştiğini gören bu ikili, seyahatlerinde dev kameralar taşımak yerine daha ufak bir kamera ile daha iyi çıkarmak amacıyla bu uygulamayı geliştirmeye başlamış. Uygulamanın en önemli özelliği, jestlerinizle kontrol edebiliyor olmanız fakat bunun yanında dokunarak, manuel olarak da kontroller mümkün.

Işık, odaklanma, iso kontrolü, Jpeg ve Raw çekimi, shutter kontrolü gibi bir çok profesyonelin sık sık ihtiyaç duyduğu özellikler bu uygulamada toplanmış durumda. iPhone 7+'ın kamerası zaten inanılmaz derecede iyiyken bu gibi uygulamalarla tam bir profesyonel kameraya dönüşmüş olacak.

Özellikler arası hızlı ve kolay geçişler, daha fazla kontrol imkanı ve tabi ki hareket odaklı çekim özelliği gibi yönleriyle diğer uygulamalardan ayrılmaya çalışan Halide, var olan kameranın yerine geçmek yerine "özel, kaliteli" çekimler yapılacağı zaman tercih edilen bir uygulama olmayı hedefliyor. Standart, hızlı çekimler için normal kamera uygulamasının kullanılması yeterli olacak diye düşünüyorlar. Uygulama şu anda markette 2.99$'a satışa sunulmuş durumda. Önümüzdeki hafta fiyatının 4.99$'a çıkacağını belirtiyorlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.