Günümüze kadar ulaşan en etkili 10 yarış oyunu

Günümüze kadar ulaşan en etkili 10 yarış oyunu

Oyun dünyası yıllar içinde büyük değişimler yaşayarak her geçen gün karşımıza daha gerçekçi grafiklerle çıksa da, çocukluğumuzun en güzel anılarından olan "Retro" oyunların kalbimizdeki yeri her daim başka. Bu listemizde ise efsaneleşmiş 10 yarış oyununu sizler için sıraladık.

Listemizin en eski oyunlarından biri olan Night Driver, retro grafikleri ve başarılı atmosferi sayesinde klasikleşmiş yarış oyunlarından biri olmayı başardı. Ted Michon tarafından geliştirilen Night Driver, Arcade, Atari 2600 ve Commodore 64 başta olmak üzere pek çok platform için kullanıma sunuldu.

Tıpkı Night Driver gibi 1976 yapımı bir oyun olan Sprint 2Kee Games firması tarafından geliştirilen Arcade yarış oyunu. 2 kişini tarafından aynı anda oynanabilen Sprint 2, bugün devrim yaşayan multiplayer oyun deneyiminin ilk başarılı örneklerinden.

Formula 1 temasına sahip bir yarış oyunu Pole Position, renkli tasarımı sayesinde dikkatleri çekiyor. Dönemin en önemli oyun firmalarından olan Namco tarafından geliştirilen Pole Position'ın tasarımı ise Toru Iwatani adlı tasarımcı üstlendi.

Sega tarafından geliştirilen ve Yu Suzuki tarafından tasarlanan Out Run, 80'lerin en sevilen oyunlarından. Günümüzün yarış oyunlarına da ilham veren Out Run, satışa çıktığı yıl Kuzey Amerika'nın en çok satan Arcade oyunlarından biri olmayı da başardı.

Günümüz oyunlarında standart haline gelen 3 boyutlu bakış açısının karşımıza çıktığı ilk oyunlardan biri olan  GP, tıpkı Pole Position oyununda da olduğu gibi Formula 1 yarışlarını temel alıyor. MicroProse firması tarafından geliştirilen F1 GP, Amiga ve Atari ST için kullanıma sunulmuştu.

Arcade, Sega Saturn ve Windows'un yanı sıra PlayStation ve Xbox için de kullanıma sunulan Daytona USA, yayınlandığı döneme oranla başarılı olan grafikleri sayesinde dikkatleri çekmeyi başarmıştı. Sega tarafından geliştirilen Daytone USA, multiplayer desteğine de sahip.

PlayStation ekosisteminin sevilen yarış oyunlarından olan Ridge Racer, başarılı sürüş dinamikleri sayesinde rakiplerinin önüne geçmeyi başaran oyunlardan. Namco tarafından geliştirilen Ridge Racer, devam oyunlarına da sahip.

Listemizin en popüler oyunu olan Need for Speed, günümüze kadar ulaşan bir oyun hanedanlığı yaratmayı başaran oyunlardan. Devrimsel grafikleri ve zengin araç çeşitliliği sayesinde kısa süre içerisinde büyük kitlelere ulaşan Need For Speed, pek çok platform için kullanıma sunuldu.

Gran Turismo (1997)

Need For Speed ile birlikte listenin en popüler oyunlarından olan Gran Turismo, günümüze kadar ulaşan ender oyun serilerinden. Klasik yarış oyunlarının aksine simülasyon tabanlı bir yarış oyunu olan Gran Turismo, sadece PlayStation platformu için kullanıma sunulmuştu.

Listemizin son oyunu olan Test Drive Unlimited, 2000 yılından sonra karşımıza çıkan en başarılı yarış oyunlarından. Bir döneme damgasını vurmasına rağmen yıllar içinde popülerliğini kaybeden yarış oyunlarının son başarılı örneklerinden olan Test Drive Unlimited, Windows, PlayStation ve Xbox platformları için kullanıma sunulmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.