Tesla'nızı Messenger üzerinden yönetebileceğiniz chatbot

Tesla'nızı Messenger üzerinden yönetebileceğiniz chatbot

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla üstün teknolojisiyle gündemden düşmezken, Smartcar adlı bir girişim Teslabot adını verdiği Facebook Messenger chatbot'unu geliştirdi.

Herkes yapay zeka destekli Messenger chatbot'larından bahsederken, Teslabot ise sadece Tesla elektrikli otomobili kullanıcılarının kullanabileceği bir uygulama ve oldukça basit işlevlere sahip.

Teslabot, mevcut Tesla mobil uygulamasıyla Tesla otomobilinize yapabildiğiniz tüm müdahaleleri yapabilmenizi sağlıyor. Bunlar arasında Tesla'nızın kapılarını kilitleyip açmaktan tutun aracınızını klimasını ayarlamaya varan her şey mevcut.

Tesla için daha önce de Google Glass uygulaması geliştirdi

Smartcar'ın CEO'su Sahas Katta, 2013 yılında da Tesla için resmi olmayan bir Google Glass uygulaması geliştirmişti. Daha sonra Smartcar'ı kuran girişimci, şu anda Hyundai ile çalışıyor ve bu markanın Ioniq adlı yeni otomobiline teknolojisiyle katkı sağlıyor. Her ne kadar chatbot'lar için daha yolun başında olsak da, bugün otomobilini Facebook Messenger üzerinden yönetecek olan Tesla sahipleri oldukça yenilikçi bir hissi yaşayacak.

Hemen yukarıdaki ekran görüntüsünde de görebileceğiniz üzere, Teslabot'la gerçekleştirilmiş bir mesajlaşma mevcut. Teslabot bazı metinlere örneğin sıkıldığınızı söylediğinize de yanıt vererek size esprili yanıtlar verebiliyor. Bunun dışında aracınızla ilgili konuları da öğrenmenize ve aracınıza "klima aç" ve benzeri komutları verebilmenizi sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.