Instagram Direct, 4 yılın ardından link paylaşma özelliğine kavuştu

Instagram Direct, 4 yılın ardından link paylaşma özelliğine kavuştu

Instagram'ın uygulama içi "mesajlaşma" servisi olan Instagram Direct, gelen güncellemeyle birlikte yeni özellikler kazandı. Fotoğraf ve videoların orijinal boyutlarında yatay veya dikey olarak paylaşılma imkanı sunacak olan Instagram Direct'in kazandığı önemli yenilik ise Web bağlantısı (Link) paylaşabilme.

Özellikle Instagram Direct servisine pek işi düşmeyen bir kullanıcıysanız bu haberin size ne kadar ilginç geldiğini tahmin edebiliyorum. Nitekim bir mesajlaşma servisinde link paylaşma imkanını sağlanmaması tahmin edilmeyecek kadar ilginç bir karar.

4 yıl sonra gelen özellik

Bu kararın kullanıcıları uygulamada tutmak için alınmış bir karar olduğu bariz, fakat ilk olarak 2013 yılında karşımıza çıkan Direct servisinin link paylaşma özelliğini 4 yıl sonra kazanması da oldukça düşündürücü. Özellikle Instagram arayıcılığıyla yapılacak olan alışverişleri kolaylaştırması planlanan link paylaşma özelliği, satıcı konumundaki kullanıcıların ürünlerini daha kolay bir şekilde paylaşmasına imkan tanıyacak.

Instagram Direct'ten paylaşılacak olan linklerin diğer mesajlaşma platformlarında da olduğu gibi önizlemelere sahip olacağını da ekleyelim. 375 milyon aylık aktif kullanıcıya sahip olan Instagram, Direct servisinin yeni özelliklerinin şimdilik sadece iOS platformu için sunulduğunu Android platformuna ise yakın zamanda geleceğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.