Facebook'un Instant Articles'ı artık Google AMP ve Apple News'ı destekliyor

Facebook'un Instant Articles'ı artık Google AMP ve Apple News'ı destekliyor

Facebook'un anlık makaleler olarak adlandırdığı Instant Articles hizmeti bir süre önce tüm yayıncılara açılmış ve yaygınlığını artırmaya başlamıştı. Facebook içerisinde haber okuma deneyimini bir adım öteye taşımayı başaran bu özellik SDK'sında yeni bir güncellemeye daha gitti.

Facebook tarafından resmi blog üzerinden de duyurulan yeni özellik Facebook'un Instant Articles SDK'sında bazı yenilikler getiriyor. GitHub'da da yayınlanan SDK genişleme paketi, Facebook gazetecilik projeleri hackathonunda geliştiriciler tarafından gelen talepler doğrultusunda yaratılmış. Facebook'un New York ve Londra'da gerçekleştirdiği bu hackathon etkinliklerde, geliştiriciler Instant Articles'ın diğer büyük yayın platformlarını da desteklemeleri üzerine düzenlenmiş durumda.

Instant Articles ile geliştirilen içerikler aynı zamanda Google AMP (Accelerated Mobile Pages) ve çok yakında Apple News üzerinden de yayına hazır halde bulunacak. Instant Articles makaleleriniz yayına hazır olduklarında geliştiriciler bugün olduğu gibi bunu kendi içerik yönetim sistemleriyle entegre edebileceği gibi, Google AMP ve Apple News formatlarını da Instant Articles Style Editor aracılığıyla düzenleyebilecek.

Böylece geliştiriciler içerikleri farklılaştırırken platformlara göre farklı font, renk ve tasarım değişikliklerini yapabilecek. SDK'ya erişmek isteyen geliştiriciler GitHub'da yayınlanan geliştirme kitine buradan erişebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.