Türk-İngiliz ortak girişimi Pointr, Gatwick havalimanında kullanılmaya başlandı

Türk-İngiliz ortak girişimi Pointr, Gatwick havalimanında kullanılmaya başlandı

Havalimanı veya alışveriş merkezi gibi yön bulmanın zor olduğu büyük alanlarda kullanılmak için tasarlanan Pointr, Londra ve Birleşik Krallık'ın en işlek ikinci uluslararası havalimanı olan Gatwick'te kullanılmaya başlandı. Bluetooth Beacons teknolojisini kullanan Pointr, yön bulma sürecini kolaylaştırmayı hedefliyor.

Axel KatalanEge Akpinar ve Can Akpinar tarafından Türk-İngiliz ortak girişimi olarak kurulan Pointr, Londra, İstanbul ve Dubai'de ofislere sahip. Kapalı alanlar için lokasyon ve data platformu olarak kendini tanıtan Pointr, Beacon teknoloji sayesinde akıllı telefonunuza gerçek zamanlı navigasyon bilgileri gönderiyor.

Pointr desteği sayesinde 2 bin Beacon noktasına sahip olan Gatwick havalimanı, kullanıcılarına havalimanının dijital haritasını sunacak. Beacon desteği sayesinde havalimanına gelen yolcuların doğru noktalara ulaşmasını amaçlayan Pointr, havalimanı içerisinde kaybolma nedeniyle kaçırılan uçak problemini ortadan kaldırmayı hedefliyor.

GPS'ten daha verimli

GPS teknolojisine oranla daha verimli çalışan Bluetooth Beacons, gelecekte sadece havalimanları ile sınırlım kalmayarak pek çok kapalı alan için kullanılabilir. Son olarak Gatwick havalimanının Pointr arayıcılığıyla kişisel verileri toplamayacağını açıkladığını da iletelim. Sadece kalabalık noktalar için genel verileri toplayacak olan Gatwick, toplanan bilgileri havalimanını geliştirmek için kullanacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.