HTC'nin yeni sanal gerçeklik gözlüğü "Link" ortaya çıktı

HTC'nin yeni sanal gerçeklik gözlüğü

Vive modelinin başarısı sayesinde sanal gerçeklik teknolojileri (VR) denince Oculus ile birlikte akla gelen ilk firmalardan biri olan HTC'nin yeni sanal gerçeklik gözlüğü Link, ortaya çıktı. Vive modelinin aksine akıllı telefon kullanımı için geliştirilen HTC Link, şimdilik sadece Japonya için satışa sunulacak.

Geçtiğimiz günlerde tanıtılan yeni HTC'nin yeni amiral gemisi HTC U11 modeli ile birlikte çalışabilecek olan HTC Link VR, kamera ve kontrolcülerle birlikte gelecek. 3.6 inç büyüklüğünde iki ekrana sahip olacak olan HTC Link'in panelleri 1080 x 1200 piksel çözünürlüğünde olacak.

110 derecelik görüş açısı

Diğer akıllı telefon VR gözlüklerinde olduğu gibi U11'in HTC Link içine yerleştirilmeyeceğini iki cihazın USB Type-C sayesinde bağlantı kuracağını da ekleyelim. 110 derecelik bir görüş açısı sunacak olan HTC Link VR, 90Hz yenileme hızı sayesinde akıcı bir görüntü sağlayacak. HTC Link modelinin en önemli özelliklerinden biri ise 6DOF takip teknolojisini desteklemesi.

554 gram ağırlığında olacak olan HTC Link, Temmuz ayı içerisinde satışa sunulacak. HTC Link sanal gerçeklik gözlüğünün Japonya dışına çıkıp çıkmayacağı veya fiyatı ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim. Son olarak Google'ın sanal gerçeklik platformu olan Daydream için HTC ile iş birliğine gittiğini de hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.